Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yüreğir'deki patlamanın nedeni el yapımı bomba!

Yüreğir

ADANA'nın Yüreğir ilçesinde evde meydana gelen Şenol Saruhan (34) ile arkadaşı Fedi Yoksul'un (23) ağır, oğlu Emirhan Saruhan'ın (6) hafif yaralandığı patlamanın el yapımı bomba hazırlandığı sırada meydana geldiği ortaya çıktı.

ADANA'nin Yüregir ilçesinde evde meydana gelen Senol Saruhan (34) ile arkadasi Fedi Yoksul'un (23) agir, oglu Emirhan Saruhan'in (6) hafif yaralandigi patlamanin el yapimi bomba hazirlandigi sirada meydana geldigi ortaya çikti.

Durumu agir olan Saruhan ve Yoksul'un tedavisi sürüyor.

Yüregir ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde Senol Saruhan, oglu Emirhan Saruhan ve arkadasi Ferdi Yoksul, evde otururken patlama meydana geldi. Patlamada Senol Saruhan ve Ferdi Yoksul agir, Emirhan Saruhan ise hafif yaralandi. Çevredekilerin ihbari üzerine bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Eve Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri de sevk edildi. Bölgeye ulasan saglik ekipleri, ilk müdahalenin ardindan yaralilari hastaneye kaldirdi.

YARIM SAAT ÖNCE 'BENIM FOTOGRAFIMI ÇEK' DEMIS

Patlamanin meydana geldigi evde yasayan, esinden ayri oldugu ögrenilen Senol Saruhan'in olaydan yarim saat önce komsusunun oglunu çagirip, Gel benim fotografimi çek. Ölürsem sosyal medya hesabinda paylasirsin dedigi ögrenildi. Patlamanin ise fotografi çeken komsu oglunun evden ayrilmasinin ardindan meydana geldigi kaydedildi.

ÜZERINDE 'TORPIL' YAZAN KUTU

Patlamanin etkisiyle pencere camlari kirilan evde yapilan incelemede üzerinde 'torpil' yazan kutunun olmasi dikkat çekti. Polis ekiplerinin yaptigi incelemede Senol Saruhan ve Ferdi Yoksul'un evin oturma odasinda el yapimi bomba hazirladiklari sirada patlamanin meydana geldigi ögrenildi.

 

Öte yandan patlamanin oldugu odanin tüm camlarinin kirildigi ve evde büyük tahribat oldugu gözlendi. Olayin ardindan Adana Sehir Hastanesi ve Yüregir Devlet Hastanesi'ne kaldirilan yaralilarin durumlarinin agir ve bilinçlerinin kapali oldugu ögrenildi. Süphelilerin el yapimi bombayi ne amaçla hazirladiklari arastiriliyor.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli