Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YÜREĞİR’E ÇUKUROVA EL SANATLARI MÜZESİ VE UYGULAMA ATÖLYELERİ KURULUYOR

YÜREĞİR’E ÇUKUROVA EL SANATLARI MÜZESİ VE UYGULAMA ATÖLYELERİ KURULUYOR

‘Çukurova El Sanatları Müzesi ve Uygulama Atölyeleri’ projesi, ‘Adana Yöresel Ürünler ve Mutfak Sanatları Merkezi’ projesi ile ilişkili olacak şekilde turizm destinasyon noktasının devamı ve tamamlayıcısı olacak.

YÜREGIR’E ÇUKUROVA EL SANATLARI MÜZESI VE UYGULAMA ATÖLYELERI KURULUYOR
 
Yüregir Belediyesi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda Çukurova Kalkinma Ajansi (ÇKA) tarafindan yürütülen ‘2021 Yili Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapi Mali Destek Programi’ kapsaminda ‘Çukurova El Sanatlari Müzesi ve Uygulama Atölyeleri’ projesinin protokolü Yüregir Belediye Baskan Yardimcisi Murat Ayhan Benlice ile ÇKA Genel Sekreteri Savas Ülger arasinda imzalandi.
 
Proje kapsaminda Yüregir Millet Bahçesi içinde Çukurova yöresine ait el sanatlari ürünlerinin sergilendigi bir müze, el sanatlarinin yapildigi egitim ve uygulama atölyeleri kurulacak.
 
‘Çukurova El Sanatlari Müzesi ve Uygulama Atölyeleri’ projesi, ‘Adana Yöresel Ürünler ve Mutfak Sanatlari Merkezi’ projesi ile iliskili olacak sekilde turizm destinasyon noktasinin devami ve tamamlayicisi olacak.
 
Proje ile Çukurova yöresine ait ahsap, geleneksel ajur teknigi ile kuyumculuk, tekstil, seramik ve minyatüre dayali el sanatlari ürünleri sergilenecek, buraya gelen yerli halk ve yabanci turistlere el sanatlari ürünlerinin uygulamali yapilisi gösterilecek ve denemeleri yaptirilacak. Ayrica satis yerinde ise ürünlerin tanitim ve satislari yapilacak. Projenin bir diger ortagi ise Adana Il Milli Egitim Müdürlügü.
 
Proje ile Yüregir’in bir cazibe merkezi olacagini ifade eden Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Adana turizmine katki saglayacak, kültürel ve yöresel birikimimizi yansitacak olan bu projenin Yüregir'imiz ve Adana'miz için hayirli olmasini diliyorum” dedi


  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı