Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yüreğir Belediyesi kapalı yüzme havuzu açıldı

Yüreğir Belediyesi kapalı yüzme havuzu açıldı

Yüreğir Belediyesi kapalı yüzme havuzu açıldı

Yüregir Belediyesi Ertugrul Gazi Kapali Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi açildi. Pandemi nedeniyle ilk etapta yüzde 30 kapasite kurali ile açilan tesis haftanin 3 günü kadinlara 3 günü ise erkeklere hizmet veriyor.
Yüregir Belediyesi’nin Atakent Mahallesi’nde yapimini tamamladigi Ertugrul Gazi Kapali Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi 24 Agustos itibari ile kayit almaya basladi.


Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi tesis devam eden pandemi süreci nedeniyle Saglik Bakanligi’nin Covid 19 salgin yönetimi ve çalisma rehberinde yer alan kurallara dikkat edilerek yüzde 30 kapasite ile hizmet vermeye basladi. Bu çerçevede seanslar 25 kisiyi geçmeyecek sekilde planlaniyor.
Pazartesi, Çarsamba ve Cumartesi günleri kadinlara hizmet veren tesis, Sali, Persembe ve Pazar günleri ise erkeklerin kullanimina sunuluyor. Sabah 08.00’de kapilarini açan kapali yüzme havuzu ve spor kompleksi aksam 22.00’ye kadar 1’er buçuk saatlik seanslar halinde faaliyet gösteriyor.

 

Her seans arasi yarim saat boyunca özel kimyasallarla titizlikle dezenfekte islemi yapilan tesise girislerde görevliler tarafindan ates ölçümü yapilip dezenfektan kullandiriliyor.
14 yas alti çocuklar ebeveynlerinin kontrolünde havuzu kullanabilirken, 14-18 yas arasi ise ailelerinden aldiklari izin belgeleri ile kayit yaptirabiliyor.
25 metre boyunda, 12.5 metre eninde, 2 metre derinliginde olan yari olimpik yüzme havuzunda kullanicilarin can güvenligi ve emniyetini saglamak amaciyla cankurtaran personel her an hazir bulunuyor.
Bünyesinde yari olimpik kapali yüzme havuzu, seyir tribünü, voleybol ve basketbol sahasi, fitness salonu, masa tenisi alani, duslar ve soyunma odalari bulunan Ertugrul Gazi Kapali Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’ne kayitlar devam ediyor.
Gösterilen yogun ilgiden memnuniyet duyduklarini ifade eden Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “24 Agustos itibari ile kayitlarimizi baslattik kayit almaya devam ediyoruz. Suana kadar yaklasik 2 bin 500 kisi tanitim amaçli tesisimizden ücretsiz faydalandi. Salgin nedeniyle yüzde 30 kapasite kurali ile hizmet veriyoruz. Her seansa en fazla 25 kisi aliyoruz. Hijyen kurallarina titizlikle özen gösteriyoruz. Gençlerimiz, çocuklarimiz, hanim kardeslerimiz için çok güzel bir spor ve aktivite alani. Yüregirli en iyisini hak ediyor.” seklinde konustu.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli