Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zabıta daha modern Adana için gece gündüz çalışıyor

Zabıta daha modern Adana için gece gündüz çalışıyor

Zabıtanın amacı; halk ait olanın halkta kalması

Zabitanin amaci; halk ait olanin halkta kalmasi

Adana Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi’na bagli ekipler, merkez ve kirsaldaki ilçelerde, vatandaslarin Zabita alanina giren konularda sorun yasamamasi için 7 gün 24 saat esasina göre çalisiyor.

Toplu tasima araçlarinin ve diger esnafin hijyen, maske, mesafe gibi temel pandemi kurallarina uygun çalismasindan, halk sagligini tehdit edebilecek kaçak gida satisina, Hal denetimlerinden, gidada fahis fiyat kontrolüne kadar çok genis bir yelpazede görev yapan Adana Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi, baska konu ve kulvarlarda da halkin huzuru için görev yapiyor.

Önceki gün ana bulvar ve caddelerde tarihi geçmis, yirtilmis afis çalismalariyla ilgili denetleme gerçeklestiren Büyüksehir Zabita Ekipleri, kaldirim, park ve benzeri halka ait alanlarin isgal edilmesinin önüne geçerek, halkin kullaniminda kalmasinin saglamasi konusunda da titiz denetimler gerçeklestiriyor.Hafta sonu meydana gelen rüzgar ve yagis nedeniyle devrilen agaçlarin ilgili birimlere bildirilmesi konusunda da üzerine düseni yapan Adana Büyüksehir Belediyesi Zabitasi, yaklasan Kurban Bayrami nedeniyle, belirlenen alanlarin disinda kurbanlik satisi yapilarak halk sagliginin tehdit edilmesinin önüne geçmek üzere denetimlerini siklastirdi.

 

Adana’da dükkanlarin, magazalarin ve is yerlerinin kaldirim isgalleri gerçeklestirmesi, yayalarin kaldirim hakkinin ihlal edilmesi konusunda her gün denetim gerçeklestiren Büyüksehir Zabitasi, Adanalilarin kaldirimlari rahatça kullanabilmesi için çaba harciyor. Kaldirim üzerine malzeme, tabela, masa, sandalye koyan esnafin uyarilmasi ve isgalin önlenmesi için gerekli islemler yapiliyor.

 

Son günlerde sik sik karsilasilan ve halk sagligini tehdit eden, seyyar kaçak ekmek satisinin engellenmesine yönelik denetim ve çalismalarini da yogunlastiran Adana Büyüksehir Belediye Zabitasi, görev ve sorumluluk alanindaki islerle ilgili özverili faaliyetlerini araliksiz sürdürüyor.

 

Geçtigimiz günlerde, uyusturucu bagimliligiyla mücadeleye daha bilimsel ve bilinçli destek verebilmek için uzmanlardan egitim alan zabita görevlileri, Adana’nin daha yasanabilir bir sehir olmasi için üzerine düseni, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in talimatlari dogrultusunda uyguluyor.

Halkla iliskiler egitimi de alan Büyüksehir Zabitasi, kentin dört bir yaninda gece gündüz çalisiyor, Adana’nin daha modern, Zabitanin konusuna giren alanlarda haklarin ihlal edilmedigi bir sehir haline gelmesi için çaba gösteriyor. 



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı