Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zübeyde'nin çiftçilik hayalini kabusa çevirdiler! Önce taciz edildi sonra darp

Zübeyde

Zübeyde'nin çiftçilik hayalini kabusa çevirdiler! Önce taciz edildi sonra darp

Adana'da nisanlisinin kiraladigi tarlada ailesiyle birlikte fistik ve misir eken Zübeyde Dogan, arazinin sahibi oldugunu iddia ettigi kisilerin hem tacizine hem de fiziksel saldirisina ugradi. Tarlada Dogan ve Sen ailesinin ekili ürünleri oldugu halde çit çekmeye çalisan kisilere polis müdahale etti.

SENELIK KIRALAYIP ÇIFTÇILIGE BASLADILAR

22 yasindaki Zübeyde Dogan'in nisanlisi Gökhan Sen, geçen sene Seyhan Ilçesi'ne bagli Camuzcu Mahallesi'nde bulunan mahkemelik olan 807 dönümlük tarlanin 45 dönümünü M.U. isimli birinden seneligi 22 bin 500 TL'ye kiraladi. Sen ve Dogan aileleri bu tarlada misir ve yer fistigi ekimi yapti.

 

ÖNCE TEHDIT SONRA TACIZ VE DARP

Son dönemde ise avukat oldugu ögrenilen I.B. babasi Vehbi B. ve birkaç kisi tarafindan 2 aile sürekli tehdit edildi. Tehditlerin boyutu her geçen gün artarken geçen 3 Temmuz tarihinde taraflar arasinda çikan kavgada Zübeyde Dogan, darp edildi. Genç kadin, sahislar tarafindan taciz edildigini de iddia etti. Bugün sabah saatlerinde ise I.B ve babasi Vehbi B., tarlanin oldugu yere gelerek konteyner kurdu ve çit çekmeye basladi. Dogan ve Sen aileleri de bu duruma tepki gösterince iki grup arasinda tartisma çikti.

'ELLERINDE BELGE YOK'

Zübeyde Dogan, kendilerinin elinde sözlesme oldugunu belirterek, 'Nisanlimin bu arazi. Hakki olmayan yere 5 kisi tecavüz ediyorlar. Bu mahsulü biz ektik. 2 yillik sözlesme duruyor. Fistik ve misir ektik bu sene. Nisanlimin cezaevine girmesinin ardindan biz burada çalisirken sürekli gelip tacizde bulundular ve darp ettiler. Faturalari ve sözlesmeleri gösterin dedigimizde ise hiçbir belge ibraz edemiyorlar. Defalarca karakola basvurdum ama sonuç alamadim' diye konustu.

 

'DEVLETIME SIGINACAGIM'

Bir kadin olarak darp edildigi için magdur oldugunu belirten Dogan, 'Bir kadin olarak ben ne yapabilirim. Benim devlete siginmam lazim. 3 erkek kardesim var ve ben hiçbirini kaybetmek istemiyorum. Bir belge, kanit gösterin diyorum onu da gösteremiyorlar. Eger belgeleri varsa biz bir adim geriye çekiliriz ama o da yok. Bizim kaymakamlik karari, belgelerimiz var. Biz onlari sundugumuzda ise bu belgeler sahtedir diyorlar. Bir avukat bürosunda mi yoksa sabaha kadar geceden gelip tarlanin basinda mi olmasi lazim. Ben sikayetçiyim. Sonuna kadar devletime siginacagim. Adalet yerini bulsun. Ben bir bayanim elimden ne gelebilir' ifadelerini kullandi.

SIKAYETÇI OLACAKLAR

Vehbi B. ise gazetecilere yaptigi açiklamada, '1 ay önce Sen ailesi burada birkaç ailenin malina gasp ettigi için cezaevine girdi. Bu tarlayi da tarla sahibinin elinden almaya çalisiyorlar. Benim elimde de belgeler vardir. Buranin sahibi olarak degil ama buranin köylüsü olarak belge vardir. Karakolda, adliyede belgeler vardir' seklinde konustu. Polisin müdahale ettigi tartisma sona ererken çit çekme islemi de polisler tarafindan sonlandirildi. Sen ve Dogan aileleri Vehbi B. ile taraflardan sikayetçi olmak üzere karakola götürüldü.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false