Bugün, 29 Eylül 2024 Pazar

“Sesi çıkan” Kadınlar Seyhan’dan haykırdı

“Sesi çıkan” Kadınlar Seyhan’dan haykırdı

Akay “Kadınlar seslerini yükseltmeli”

Seyhan Belediyesi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü”nde, Seyhan Kadin Meclisi ile birlikte gerçeklestirdigi ve kadinlardan olusan “1000 Kadin Korosu” ile kadinlara “ses” oldu.

Seyhan’dan anlamli 8 Mart kutlamasi

Seyhan Kent Konseyi Kadin Meclisi, Seyhan Belediyesinin katkilariyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Gününde esitsizlige, siddete, kadin cinayetlerine, istismara, ayrimciliga ve esit olmayan kadin – erkek yasam kosullarina dikkat çekmek için “1000 Kadin Korosu” konseri düzenledi. Farkindalik konserine katilan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,  “Dünyanin yarisi kadin ise gücün de yarisi kadinda olmalidir” diyerek kadinin toplumdaki yerinin önemine vurgu yapti.

SESINI YÜKSELTMEK ISTEYEN KADINLAR SEYHAN’DA BULUSTU

Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi önünde bulunan amfide gerçeklesen konsere, basta her meslekten kadinlarla ev hanimlari, kadin Milletvekilleri, Meclis üyeleri, STK temsilcileri, kadin muhtarlar olmak üzere, ekonomik, sosyal, siyasi veya kültürel bir sart olmadan sesini yükseltmek isteyen kadinlar katildi.

AKAY “KADINA YÖNELIK HER ÇALISMAYI DESTEKLIYORUZ”

“1000 Kadin Korosu” konseri öncesi konusan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Belediye olarak kadinlara yönelik çalismalar hakkinda bilgi aktardi.  Kadinin yasadigi basta siddet olmak üzere istismarlarin önlenmesi için yapilan her çalismayi desteklediklerini ifade eden Baskan Akay söyle devam etti;

Dünyanin yarisi Kadin ise Gücün de yarisi kadinda olmalidir. Biz kadina önem veren bir toplulugun parçalariyiz. Geleneklerimizde ve inançlarimizda zaten kadin bizim her seyimiz.  Kurtulus savasi sonrasi Cumhuriyetin olusumunda yine kadina verilen önemi düsündügümüzde bunu açikça görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Isviçre, Fransa gibi Avrupa'nin en önemli ülkelerinden çok daha önce kadina seçme seçilme hakkini vermisti.  Mustafa Kemal Atatürk, Kadina verilen seçme ve seçilme hakkinin Kadinlar tarafindan fazlasiyla hak edildigini ifade etmisti. Çünkü Atatürk,  Kadinin savas sirasinda ne yaptigini biliyordu. Kadinlar Kurtulus savasi boyunca hem erkegi ile birlikte savasti hem de Anadolu'nun bütün ekonomik güçlerini elinde tuttu. Kurtulus savasi kadinlarin destegiyle kazanildi.

BIZ KADININ HAKSIZLIKLARA KARSI SESINI YÜKSELTMESINDEN YANAYIZ”

Kadinin geçmiste erkekle birlikte verdigi mücadeleden yola çikarak hak ettigi degerin verilmesi gerektigini kaydeden Baskan Akay, “Bizim düsüncelerimizde kadina dâima toplumdaki gerçek yerini vermek var.  Bunun için zaman zaman pozitif ayrimcilik dedigimiz yöntemi kullaniyoruz. Kadinlarimiz bugün burada, esitsizlige, siddete, istismara, ayrimciliga ve esit olmayan kadin – erkek yasam kosullarina dikkat çekmek için seslerini yükseltti. Biz zaten sesini çikaracak kadinlara çagri yapmistik. Umarim sadece dinleyen kadinlar da zamanla seslerini çikaracak hale gelir ve birlikte bir güç olurlar. Dünya Emekçi Kadinlar Gününde buraya gelerek seslerini yükselten Kadinlarimiza tesekkür ediyor, Seyhan Kadin Meclisi üyelerine de etkinlige katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum”

4 SARKILIK “KADIN” TEMALI KONSERE BÜYÜK ILGI

Konusmanin ardindan Seyhan Belediyesi Meclis üyesi ve Müzik ögretmeni Filiz Bahadirli sefliginde kadinlardan olusan “1000 Kadin korosu” , “Kadin” temali sarki söyledi. Farkindalik Konseri “Memleketim” sarkisiyla sona ererken, 4 sarkilik etkinligin ardindan yapilmasi planlanan konser son zamanlarda verdigimiz sehitler nedeniyle iptal edildi.



  • Pazar 32.4 ° / 21.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.4 ° / 21 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 28.1 ° / 19.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu