Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

- ANTEP’E GAZİ UNVANI VERİLİŞİNİN 101’İNCİ YILI

- ANTEP’E GAZİ UNVANI VERİLİŞİNİN 101’İNCİ YILI

- SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: - “GAZİANTEP ÜLKEDE DİRENİŞİN VE BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ OLAN MÜCADELECİ VE VATANSEVER İNSANLARIN ŞEHRİDİR”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “Gaziantep, sehrini ve ülkesini savunan kahramanlarin hak ettigi ‘Gazi’ unvaniyla onurlandirilan, savunmasiyla direnisin ve bagimsizligin sembolü olan mücadeleci ve vatansever insanlarin sehridir” dedi.  

Antep’e Gazi unvani verilisinin 101’inci yili dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Prof. Dr. Dagli, milletin kara günler yasadigi Kurtulus Savasi döneminde, vatanin bagimsizligini kazanmasinda Antep halkinin birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek verdigi mücadelenin büyük bir rol oynadigini kaydetti.

 

Prof. Dr. Dagli “Antep, 11 ay boyunca sadece kendi çabasi, inanç ve azmiyle kadiniyla erkegiyle, genciyle yaslisiyla disaridan destek alamadan, verdigi 6317 sehit ile dünyada esine az rastlanan kahramanlik destani yazmistir” ifadelerini kullandi.

 

Antep halkinin sanli direnisinin 8 Subat 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi karari ile Gazi unvaniyla onurlandirildigini animsatan Prof. Dr. Dagli, söyle devam etti:

“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasil öpmem ki, onlar yalniz Antep'i degil tüm Türkiye'yi kurtardilar’ diyerek, Gazianteplileri onurlandirmistir.

SANKO Üniversitesi olarak, tarihe adini ‘Gazi’ unvaniyla kaziyan ilk ve tek sehir olan Antep’e deger katmak, sanayisi ve kültürü kadar egitimde de adindan söz ettirmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, vatani ve milleti için canini vermekten çekinmeyen aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygi ve minnetle aniyorum.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli