Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

-SANKO ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ ADAY ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

-SANKO ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ ADAY ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

HEDEFLERİNİZE ULAŞMAK ELİNİZDE

-DR. ÖGR. ÜYESI BURÇIN ALTINBAS: “BÖLGEDE SAGLIK HIZMETI ALANINDA ÇOK ÖNEMLI MISYONU OLAN SANKO ÜNIVERSITESI HASTANESI’NDE ÖGRENCILERIMIZE UYGULAMALI EGITIM VERIYORUZ”

 

SANKO Üniversitesi akademisyenleri “Hedeflerinize Ulasmak Elinizde” konulu kariyer günü kapsaminda, Gaziantep’in Islahiye ve Nurdagi’nda düzenlenen iki ayri etkinlikte üniversite adaylari ve egitimcilerle bir araya geldi.

 

Tip Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dali’ndan Dr. Ögr. Üyesi Burçin Altinbas, “SANKO Üniversitesi olarak genis ve donanimli bir laboratuvar altyapisina sahip olmanin yaninda, 26 yillik deneyimiyle bölgede saglik hizmeti alaninda çok önemli bir misyonu bulunan SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde ögrencilerimize uygulamali egitim veriyoruz” dedi.

 

Dr. Ögr. Üyesi Altinbas, saglik üniversiteleri için hastanelerin ve güncel teknolojiyle donatilan laboratuvarlarin olmazsa olmaz belirterek, “Ülkemizde sayili üniversitelerde bulunan hasta simülasyon maketlerimiz eriskin, çocuk ve bebek hastalarda ögrencilerimizin uygulamali egitim alarak, hastayla yüz yüze gelmeden önce bu deneyimleri kazanmasina imkan saglamaktir. Hedefimiz hekimlerimizi tam donanimli yetistirmektir” seklinde konustu.

 

DR. ÖGR. ÜYESI TUBA USTAOGLU

Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Tuba Ustaoglu ise bölümün yapilan yogun ve titiz inceleme sonucu Akreditasyon Belgesi aldigini söyledi.

 

Akreditasyonun, belirli degerlendirmeler sonucunda egitim ve ögretim ile ilgili tüm faaliyetlerin gerekli standartlara uygun oldugunu belgeleyen bir çesit kalite onayi oldugunu animsatan Dr. Ögr. Üyesi Ustaoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

 

“Beslenme ve Diyetetik Bölümü, bu belgeyi alarak gerek fiziki kosullari, egitim programi ve akademik kadrosu, gerekse ögrenciler ile olan her türlü faaliyeti noktasinda Ulusal Çekirdek Egitim Programi ile Yüksek Ögretim Kurumu tarafindan belirlenen standartlara uygunlugunu kanitlamistir. Lisans egitimini bizimle sürdüren ve mezun olan her bir ögrencimiz akredite bir bölümden mezun olmanin ulusal ve uluslararasi avantajini ve ayricaligini yasamaktadir.

 

Egitim-ögretim programinda ilk iki yil daha çok temel bilimler ve saglik bilimleri alanlarinda egitim verilirken üçüncü yilda daha çok mesleki egitim ve son yil ise tamamen uygulamali egitime geçilerek alaninda deneyimli diyetisyenler yetistirilmektedir.”

 

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün dört anabilim dali altinda egitim-ögretim faaliyetlerini yürüttügünü anlatan Dr. Ögr. Üyesi Ustaoglu, bu anabilim dallarinin; Beslenme Bilimleri Anabilim Dali, Diyetetik Anabilim Dali, Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dali ve Toplum Beslenmesi Anabilim Dali oldugunu aktardi.

 

DR. ÖGR. ÜYESI SONER KARADAS,

Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile ilgili sunum yapan Tip Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dali’ndan Dr. Ögr. Üyesi Soner Karadas da

ögrencilere Türkiye’nin tek çati altinda yatak kapasitesiyle en büyük hastanesi olan SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde genis bir akademik kadroyla egitim verildigine vurgu yapti.

 

“Ameliyathane hizmetleri, anestezi, ilk ve acil yardim ile tibbi görüntüleme teknikleri alanlarinda, en güncel bilgiler isiginda egitim verilmekte ve ögrencilerimiz en donanimli sekilde yetistirmektedir” diyen Dr. Ögr. Üyesi Soner Karadas, su açiklamalarda bulundu:

 

“Tecrübeli ve dinamik ögretim görevlisi kadrosu ile bölgemizde hem saglik hem de egitim konusunda lider hastaneye sahip olmak en büyük artilarimizdan biridir. Bu nedenlerle üniversitemiz bu bölümleri tercih edecek ögrenciler için en dogru ve ilk seçenek olarak görülmektedir.”

 

ÖGR. GÖR. MUSTAFA KAVAK

Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü’nden Ögr. Gör. Mustafa Kavak ise Hemsirelik Bölümü olarak amaçlarinin etik ilkeler dogrultusunda rol ve sorumluluklarini yerine getirebilen, ekip, hasta ve ailesiyle is birligi yaparak bütüncül bakim verebilen, yasam boyu ögrenmeyi sürdürebilen hemsireler yetistirmek olduguna dikkat çekti.

 

Ögr. Gör. Kavak, SANKO Üniversitesi Hemsirelik Bölümünü diger üniversitelerden ayiran özellikler, hemsirelik temel beceriler laboratuvarina sahip olmanin avantajlari, hemsirelerin çalisma alanlari ve yurtdisi is imkanlari ile ilgili bilgiler paylasti.

 

ARS. GÖR. PINAR KUYULU

Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Ars. Gör. Pinar Kuyulu, Yüksek Ögretim Kurumu tarafindan akredite olan bölümde egitime bakis açilari, derslerin içerikleri, uygulamalarin yapilabildigi genis laboratuvar olanaklari, klinik uygulamalarin yapilabildigi sahalar, mezunlarin istihdam olanaklarini ve güçlü akademik kadro konusunda paylasim yapti.

Ars. Gör Kuyulu, SANKO Üniversitesi’nin farliliklarina deginerek, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde uygulamali egitimler alabilmenin büyük bir avantaj oldugunun altini çizdi.

Tanitim Ofisi Sorumlusu Sema Tavsancil da SANKO Üniversitesi’ne ögrenciler ve aileler tarafindan gösterilen yogun ilgi için tesekkür ederek, bunlarin nedenlerini animsatti.

SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 4’üncü sinif Ögrencisi Esma Nur Demircan ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4’üncü sinif ögrencisi Gizem Baba, egitim aldiklari bölümlerle ilgili sunum gerçeklestirdi.

Islahiye Ilçe Milli Egitim Sube Müdürleri Mustafa Özdemir ve Sahin Yeter ile Nurdagi Ilçe Milli Egitim Müdürü Musa Yildirim ve Sube Müdürü Hasan Gülsoy’un da katilim gösterdigi kariyer günleri ögrencilere armagan takdimiyle son buldu.

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı