Bugün, 22 Kasım 2024 Cuma

-SANKO ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ ADAY ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

-SANKO ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ ADAY ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

-TIP FAKÜLTESİ HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ AB DALI BAŞKANI SIRMALI:

HEDEFLERINIZE ULASMAK ELINIZDE

-“SEHIR MERKEZINDE YER ALAN ÜNIVERSITEMIZDE SADECE SAGLIK ALANINDA EGITIM VERIYORUZ. SAGLIK TEMALI BIR ÜNIVERSITEYIZ”

 

SANKO Üniversitesi akademisyenleri “Hedeflerinize Ulasmak Elinizde' konulu kariyer günü kapsaminda, Oguzeli Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde adaylarla bir araya geldi.

 

Tip Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Sahin Sirmali, “Sehir merkezinde yer alan üniversitemizde sadece saglik alaninda egitim veriyoruz. Saglik temali bir üniversiteyiz. En büyük avantajlarimizdan biri kendimize ait bir hastanemizin olmasi” dedi.

 

Ögrencilerin uygulamali derslerini hastanede ve üniversite laboratuvarlarinda gerçeklestirebildigini animsatan Prof. Dr. Sirmali, “Ögrencilerimiz simülasyon laboratuvarinda bulunan gerçek hasta tepkileri veren maketlerle, teorikte ögrendiklerini uygulamali olarak gerçeklestiriyorlar. Tip egitimi, tip meslegini birakana kadar devam ediyor” diye konustu.

 

Prof. Dr. Sirmali, SANKO Üniversitesi’nin ögrencisine, egitime ve akademik kadroya büyük önem verdigini söyledi.

 

DOÇ. DR. ERDAL UYSAL

Tip Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Ameliyathane Hizmetleri Bölüm Baskani Doç. Dr. Erdal Uysal ise egitim verilen programlar hakkinda bilgi paylasti.

 

Doç. Dr. Uysal, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Programlarinda bu yil ilk mezunlari vereceklerini bildirdi.

 

Ameliyathane Hizmetleri Programinin, mezun sayisinin az olmasi ve özel hastanelerin çogalmasi ile daha çok ihtiyaç duyulan bir alan geldigine dikkat çeken Doç. Dr. Uysal, sözlerini söyle sürdürdü:

   

“Ameliyathane hizmetleri programinin kurulum amaci ameliyathanede kullanilan tüm alet ve malzemelerin ameliyata hazir hale getirilmesi, cerrahi ekibe malzeme saglanmasi ve ameliyathane ortaminin ameliyatin özelligine göre uygun hale getirilmesini saglayan yardimci cerrahi saglik personelini yetistirmektir.

 

Bu programda ögrencilerimize teorik egitimle birlikte pratik egitimde ameliyathane ortaminda tecrübe kazanma imkâni verilmesi de hedefleniyor. Bölümümüze burslu ve ücretli olmak üzere bu yil toplamda 40 ögrenci almayi planliyoruz.

 

Üniversitemiz hastanesinde mikro cerrahi dahil özellikli ameliyatlarin yapilabildigi, istenildiginde yapilan ameliyatlarin kamera ile kaydedilebildigi ve uzaktan izleme ile egitim yapilabildigi 10 adet tam donanimli ameliyathane bulunmaktadir.”

 

DR. ÖGR. ÜYESI MERYEM KILIÇ

Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Meryem Kiliç ise hemsireligin, birey, aile ve toplumun sagligini koruma ve gelistirmeye odaklanan, ideal saglik düzeyine ve yasam kalitesine ulastirmayi hedefleyen bilim ve sanattan olusan bir saglik disiplini olduguna vurgu yapti.

 

Dr. Ögr. Üyesi Kiliç, “Hemsireler, yasam kalitesini iyilestirmek ve hastanin ihtiyaci olan en dogru tibbi bakimi verebilmek için doktorlar, hasta, hastanin ailesi ve diger ekip üyeleriyle is birligi içinde çalisarak bir bakim plani gelistirir” ifadelerini kullandi.

 

Hemsireligin genis uygulama alanlarina sahip bir meslek oldugunun altini çizen Dr. Ögr. Üyesi Kiliç, söyle devam etti:

 

“Bakim saglama rolü, hemsireligin tarihsel imajini sekillendirmis olmakla birlikte, hemsireler tedavi planini uygular, tedavinin gidisatini degerlendirir, hastayi fizik muayeneden geçirir, hastayi takip eder, acil durumlara müdahale eder ve hastanin tibbi bakimini planlar.

 

Hemsirelere egitim düzeyinde yapilan çesitli düzenlemelerle bagimsiz çalismaya olanak saglanmistir. Dünya çapindaki hemsirelik toplulugunun amaci, profesyonel kimlikleri ile etik standartlar çerçevesinde herkes için kaliteli bakim saglamaktir.

 

Hemsirelik kapsamli hemsirelik teorisi ve uygulamasinin yani sira, klinik beceriler konusunda egitimleri içerir. Hemsireler, bireyin fiziksel, duygusal, psikolojik, entelektüel, sosyal ve ruhsal ihtiyaçlarina göre bütüncül bir sekilde saglikli ve hasta olan her yastan ve kültürel geçmise sahip bireylerle ilgilenir. Bu bireylere bakim vermek için fizik bilimi, sosyal bilimler, hemsirelik teorisi ve teknolojik bilgisini kullanir.”

 

Hemsirelik Lisansinin üniversiteler tarafindan hemsirelik bilimi ve ilkeleri alaninda dört yillik akademik derece almis kisilere verildigini ifade eden Dr. Ögr. Üyesi Kiliç, sözlerini söyle tamamladi:

 

“Temel tip bilimleri ve hemsirelik ana alan derslerinden (Hemsirelik ilke ve uygulamalari, iç hastaliklari hemsireligi, cerrahi hemsireligi, kadin hastaliklari ve dogum hemsireligi, pediatri hemsireligi, psikiyatri hemsireligi, halk sagligi hemsireligi) basarili olmus ve teorik egitiminin yani sira pratik egitimini de basariyla tamamlamis lisans mezunu ögrenciler hemsire unvanina sahip olur.

 

Hemsirelik egitimini yüksek lisans seviyesinde devam ettiren kisiler uzman hemsire egitimini doktora seviyesinde devam ettiren kisiler ise doktor unvanina sahip olur.”


ÖGR. GÖR. BURCU BAGCI

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Ögr. Gör. Burcu Bagci da meslektas olmaya davet ettigi ögrencilere bölümün akademik kadrosu ve derslerini, laboratuvarlar ve klinik uygulama alanlari ile is olanaklarini anlatti.

 

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde uygulamali egitimlerin avantajindan bahseden Ögr. Gör. Bagci, bölümün akademik ve sosyal faaliyetleri konusunda da bilgiler verdi.

 

ÖGR. GÖR. BENAN SAHIN

Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Ögr. Gör. Benan Sahin, beslenmenin hastalik gelisiminde ve hastaliklarin önlenmesinde ne kadar önemli oldugunun son yüzyilda yapilan arastirmalarla ortaya konulmasiyla birlikte diyetisyenlik mesleginin de gelisme gösterdigini ve diyetisyenlerin çalisma alanlarinin fazlalastigini kaydetti.

 

Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün de bu çalisma alanlarina yönelik dört anabilim dali altinda egitim-ögretim faaliyetlerini yürüttügüne vurgu yapan Ögr. Gör. Sahin, bu bilim dallari ile ilgili su bilgileri aktardi:

 

“Bu ana bilim dallari; Beslenme Bilimleri Ana Bilim Dali, Diyetetik Ana Bilim Dali, Toplu Beslenme Sistemleri Ana Bilim Dali ve Toplum Beslenmesi Ana Bilim Dalidir.

 

Egitim-ögretim sürecindeki ilk iki yil özellikle Beslenme Bilimleri Ana Bilim Dallarindaki dersler agirlikli olarak islenmekte, üçüncü ve dördüncü yillarinda diger ana bilim dalinda alinan derslerle taçlandirilmaktadir. Beslenme ve Diyetetik Bölümü müfredatinda yer alan laboratuvar derslerini yeterli sayida ve donanimda olan alaninda uzman akademik kadro esliginde yürütmektedir.

 

Ögrencilerimiz, uygulamali dersleri ise agirlikli olarak SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde sürdürmekte, devlet hastaneleri, Gaziantep Büyüksehir Belediyesine bagli kurumlar, catering firmalarinda da yeterli alt yapiyi ögrenerek mezun olmaktadir.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Yüksek Ögretim Kurumu tarafindan akredite edilmis SABAK tarafindan akredite (egitim ve ögretim ile ilgili tüm faaliyetlerin gerekli standartlara uygun oldugu) olmustur.”

Tanitim Ofisi Sorumlusu Sema Tavsancil ise ögrenciler, veliler ve egitimciler tarafindan üniversiteye gösterilen yogun ilgi için tesekkür ederek, çalismalar hakkinda bilgiler verdi.

SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü 3’üncü sinif ögrencisi Sümeyye Erzakçi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 3’üncü sinif ögrencisi Irem Türkan Sirikoglu da egitim gördükleri bölümlerle ilgili bilgi paylasiminda bulundular.

Kariyer günleri ögrencilere armagan takdimiyle son buldu.

 

 

 



  • Cuma 20.8 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazar 13.2 ° / 5.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu