Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: -“KADINLAR, YAŞAMIN KAYNAĞI, RENKLERİ VE DEĞERLERİDİR”

-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI:  -“KADINLAR, YAŞAMIN KAYNAĞI, RENKLERİ VE DEĞERLERİDİR”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, kadınların yaşamın kaynağı, renkleri ve değerleri olduğunu kaydetti.

 

-SANKO ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. DAGLI:

-“KADINLAR, YASAMIN KAYNAGI, RENKLERI VE DEGERLERIDIR”

 

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, kadinlarin yasamin kaynagi, renkleri ve degerleri oldugunu kaydetti.

 

8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla mesaj yayimlayan Prof. Dr. Dagli, kadinlarin yasama katkilarinin medeniyetlerin gelismesinde çok büyük öneme sahip oldugunu belirterek, “Türk kadini yasam tarzi, ailesine ve çocuklarina bagliligi, is yasamina katkisi ve ülkesi için fedakarligiyla dünyada büyük bir örnektir” dedi.

Kendini ifade edebilen, gelecege güvenle bakan, egitim alan kadinlarin, kendi yasamlarina oldugu gibi ailelerine, çevrelerine, toplumlarina ve dogal olarak dünyaya büyük katki sagladiklarina vurgu yapan Prof. Dr. Dagli, mesajini söyle sürdürdü:

“Türk kadini kendi kaderini kendi yazmis, ülkemizin kurtulusunda erkegiyle omuz omuza mücadele etmekten çekinmemistir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttigi gibi; Dünyada hiçbir milletin kadini ‘Ben Anadolu kadinindan fazla çalistim. Milletimi kurtulusa ve zafere götürmekte Anadolu kadini kadar emek verdim’ diyemez. 

Kadina gösterilen saygi, medeniyetin göstergelerindendir. Kadin saygi gördükçe, deger verildikçe, kendine güvendikçe, bir anne, bir es, en önemlisi birey olarak yeni nesilleri yetistirecektir. Bir insanlik suçu olan siddetin her türlüsünün, herkes için ama basta kadinlara olmak üzere son bulmasi temennisiyle tüm kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutlu olsun.”

 



  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.1 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı