Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

18 bölgeye dökülen çöpler kaldırılacak!

18 bölgeye dökülen çöpler kaldırılacak!

Adanalı sanatçı Haluk Levent, sosyal medyada dolaşan çöp ithalatı ve yakımı iddialarına karşı, '18 bölgedeki çöp yığınları geri dönüşüm firmaları tarafından 1 ay içerisinde kaldırılacak. Bunun sözünü aldık' dedi.

Adanali sanatçi Haluk Levent, sosyal medyada dolasan çöp ithalati ve yakimi iddialarina karsi, '18 bölgedeki çöp yiginlari geri dönüsüm firmalari tarafindan 1 ay içerisinde kaldirilacak. Bunun sözünü aldik' dedi.

AHBAP Baskani Haluk Levent, sosyal medyada dolasan çöp ithalati ve yakimi iddialari üzerine dün Adana'ya geldi. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve ilgililerle görüsen Levent, bugün merkez Sariçam ilçesine bagli Sofulu Mahallesi'nde kentin çöplügünün arka kisminda sosyal medya fenomenleri, STK baskanlari ve vatandaslarla bulustu.

 

Gelisi güzel atilmis çöplerin arasinda basin açiklamasi yapan Levent, dün geri dönüsüm firmalariyla görüstügünü ve 1 ay içerisinde kentteki çöp yiginlarinin kaldirilacaginin sözünü aldigini söyledi. Levent, '. Bunun sözü aldik. Bu 1 ay içerisinde STK temsilcileri ve belediyelerin uygun kosullarda imha edilmesi suretiyle Adana'nin 18 bölgesindeki çöpü görmeyecegiz' diye konustu.

 

 

Son iki günde vali, belediye baskani, STK temsilcileri, akademisyenler ve geri dönüsüm isletme sahipleriyle görüsüp konuyla ilgili bilgi topladiklarini ifade eden Levent, 'Yedi ay öncesine kadar Adana'nin farkli noktalarina yasa disi olarak dökülen ve uygun olmayan yöntemlerle imha edilen atiklar, halki ve dogal yasami tehdit etmeye devam ediyor. Son yedi aydir yeni atik dökülmemesine ragmen daha önceden dökülmüs olan atiklar halk sagligini tehdit etmekte ve kötü koku yayip halki rahatsiz etmektedir. Atik dönüstürme konusunda önceligin yerli atiklara verilmesi gerektigini düsünüyoruz.

 Türkiye'nin kendi atiklarini degerlendirmesinin vakti gelmistir. Yerli atiklarin toplanmasi, ayristirilmasi konusunda halkin bilinçlendirilmesi konusunda ilgili yerel ve ulusal paydaslarimizin katkida bulunmasini bekliyoruz. Geri dönüsüm isletmelerinin etkin bir sekilde denetlenmesi, ithal atiklarin gümrükten giriste yönetmelige uygunluk analizlerinin yapilmasi, gelen plastik miktari, olusan atik miktari ve bunlarin nasil bertaraf edildigi kamuoyuyla seffaf bir sekilde paylasilmalidir' dedi. Konusmalarin ardindan Haluk Levent ve sosyal medya fenomeni Selim Agaçdali birlikte gitar çalip sarki söyledi.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli