Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

23 Nisan Yüreğir’de Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Yüreğir’de Coşkuyla Kutlandı

Yüreğir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Yüreğir Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ve Kreş Müdürlüğünün etkinlikleriyle dolu dolu kutladı.

Yüregir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni, Yüregir Geleneksel Çocuk Oyunlari Senligi ve Kres Müdürlügünün etkinlikleriyle dolu dolu kutladi.

Yarismalar, müzik, dans ve sihirbazlik gösterilerinin düzenlendigi etkinliklerde Yüregirli çocuklar 23 Nisan sevincini doyasiya yasadi.

YÜREGIR GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI SENLIGI

Yüregirli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni Yüregir Belediyesi’nin düzenledigi renkli ve eglenceli etkinliklerle cosku içinde kutladi. Çocuklar için dolu dolu bir program hazirlayan Yüregir Belediyesi’nin 23 Nisan etkinlikleri, Yüregir Millet Bahçesi’nde düzenlenen Yüregir Geleneksel Çocuk Oyunlari Senligi ile basladi. Halat çekme, çuval yarisi, çember çevirme, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunlarla gönüllerince eglenen çocuklar, dostlugun kazandigi renkli yarismalarla unutamayacaklari bir gün yasadi.

Etkinlige esi Raziye Kocaispir ile birlikte katilan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, eglenceli oyunlara eslik ederek çocuklarin sevincine ortak oldu. Özel gereksinimli çocuklarin da unutulmadigi senliklerde çocuklar doyasiya eglendi.

 

MINIKLERIN SAHNE PERFORMANSI BÜYÜLEDI

Yüregir Belediyesi Kres Müdürlügünün Yüregir Kültür Merkezi’nde düzenledigi kutlama programi ise renkli görüntülere sahne oldu. Hanim Sabuncu ve Atakent Kres ve Gündüz Bakimevi’nden miniklerin hünerlerini sergiledigi kutlama programinda siirler okundu, sarkilar söylendi. Miniklerin modern ve geleneksel dans performanslari ilgiyle izlendi. Program sonunda Hacivat ve Karagöz çocuklarla bulustu.

DÜNYADA VAR OLAN TEK ÇOCUK BAYRAMI

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, 23 Nisan’in dünyada var olan tek çocuk bayrami oldugunu belirterek, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde tutusturulan bagimsizlik mesalesi, Anadolu’nun dört bir yanini aydinlatan bir günes haline geldi. Bugünü anlamlandiran çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Kutlama programina Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in yani sira Yüregir Kaymakami Mehmet Özel, AK Parti Yüregir Ilçe Baskani Necip Fazil Cengil, Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Çelik, baskan yardimcilari, birim müdürleri, çocuklarin aileleri ve çok sayida vatandas katildi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı