Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

4. Uluslararası Karikatür Festivali başladı

4. Uluslararası Karikatür Festivali başladı

4. Uluslararası Karikatür Festivali başladı

4. Uluslararasi Karikatür Festivali basladi

Çukurova Belediyesi’nce bu yil 4’üncüsü düzenlenen Çukurova Uluslararasi Karikatür Festivali, yurt disindan ve yurt içinden ünlü çizerlerin katilimiyla basladi. Festivalin açilis konusmasini yapan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, karikatüristligin muhalif bir durus gerektirdigini belirterek, “Karikatür çizmek için mangal gibi bir yürek gerektiriyor” ifadesini kullandi.

Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen 4. Uluslararasi Karikatür Festivali renkli görüntüler ve görkemli bir açilis töreniyle basladi.

Yurt disindan ve yurt içinden ünlü isimlerin katildigi festivalin açilisindan önce Çukurova Belediyesi Çöpten Sesler Orkestrasi’nin verdigi konser ilgi ile izlendi. Ardindan sanatçi konuklarla birlikte festivalin açilisini gerçeklestiren Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, “Ustalarin Sergisi” ve “1940’li Yillarda Çukurova’da Karikatür” sergilerini gezdi.

ÇUKUROVALI’NIN BEKLENTISI YÜKSEK

Sonrasinda Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde “Ercan Akyol’la Karikatüre Yolculuk” adli kisa film gösterisi yapildi. Festivalin açilis konusmasini yapan Baskan Soner Çetin, Çukurova halkinin beklentilerini bildiklerini belirterek, “Çukurova halkini olagan belediyecilik hizmetleri ile mutlu edemezsiniz. Çünkü beklentilerinin yüksek oldugunu biliyoruz. Bunun için göreve gelir gelmez kültür ve sanat etkinliklerine agirlik verdik. Orhan Kemal Edebiyat Festivali’nin ardindan bugün uluslararasi düzeye gelen karikatür festivalini düzenlendik. Bu yil bu festivalin 4’üncüsünü gerçeklestiriyoruz” dedi.

KARIKATÜR MUHALIF BIR DURUSTUR

Karikatür sanatinin muhalif bir durus gerektirdigini belirten Baskan Soner Çetin, “Bu nedenle çizerleri kutluyorum. Böylesi bir ortamda karikatür çizmek için mangal gibi bir yürek lazim” ifadesini kullandi.

Baskan Soner Çetin, festival kapsaminda amatör çizerlerin karikatürlerinden olusan bir kitap olusturduklarini kaydederek, ögrencilere karikatür çizmeye devam etmeleri çagrisinda bulundu. Baskan Soner Çetin, “Burada dünya ünlü sanatçilar var. Güzel atölye çalismalari, paneller olacak. Ögrencilerimiz bunlari izlesinler. Inaniyorum ki bu gençler arasindan çok önemli sanatçilar çikacak” seklinde konustu.

BÜYÜK HEYECAN YASIYORUM

Festivalin onur konugu karikatürist Ercan Akyol da konusmasinda, “50 yildir çiziyorum. Sayisiz ödül aldim. Ancak en çok Simavi Ödülü aldigim zaman mutlu olmustum. Simdi ayni onur ve heyecani burada yasiyorum. Bunun anlami benin için çok büyük” dedi.

SANATÇILARA PLAKET VERILDI

Konusmalarin ardindan Baskan Soner Çetin, Festivalin Onur Konugu Ercan Akyol ve Sanatçi Hicabi Demirci’ye plaket verdi. Sanatseverlerin yogun ilgi gösterdigi festivalin açilisina CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, CHP Adana Il Baskani Mehmet Çelebi ve IYI Parti Çukurova Ilçe Baskani Ilker Akça da katildi.

Iki gün sürecek festivalde atölye çalismalari, paneller ve sunumlar da yer aliyor.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli