Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

500 tam puanlı çocuğun hayatı sahte rakıyla kabusa döndü

500 tam puanlı çocuğun hayatı sahte rakıyla kabusa döndü

500 tam puanlı çocuğun hayatı sahte rakıyla kabusa döndü

Adana’da girdigi SBS'de 500 tam puan alan, içtigi sahte raki ile hastanelik olan, geçirdigi trafik kazasi sonrasi sag bacagina 10 platin, 4 çivi takilan, gittigi liseden de kaçirildigini ileri süren 14 yasindaki D.K., okumak istiyor.
D.K., 2017 yilinda 12 yasindayken iddiaya göre, meraki nedeniyle bir büfeden arkadaslariyla birlikte raki aldi. Içtigi raki sahte çikinca küçük çocuk hastaneye kaldirildi ve yogun bakimda tedavi gördü. Bu sirada hastaneden de kaçan D.K., 1 gün sonra teyzesinin evinde bulundu.

2016 yilinda girdigi Seviye Belirleme Sinavi’nda ise 500 tam puan alan ve derslerinde çok iyi olan Deniz 8’inci sinifa baslayacakken trafik kazasi geçirdi ve sag bacagina 10 platin ile 4 çivi takildi. Bu nedenle 8’inci sinifa hiç gidemeyen D.K., derslerinde iyi oldugu gerekçesiyle okulun kurul karari ile sinif geçti ve liseye gitmeye hak kazandi. 8’inci sinifta sinavlara giremedigi için sene sonunda yüzdesi düsük olan Deniz istedigi liselere gidemedi ve Kurttepe Sehit Ali Öztas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kayit yaptirdi.

Semt degistirme tavsiyesi
Bu lisede ise iddiaya göre, Çocuk Esirgeme Yurdu’nda kalan ve okulda okuyan ögrenciler D.K.’yi kaçirdi ve 1 gün boyunca eve gitmesine engel oldu. Bu olay üzerine de okuldaki bir ögretmen anne Ilkay’a, “Bu çocuk burada heder olacak
bir seyler yapmamiz lazim. Semt degistirin” tavsiyesinde bulundu. Anne de oglunu alarak 20 kilometre uzakliktaki Sariçam Ilçesi Çinarli Mahallesi’ne tasindi. Burada ise çevredeki devlet ve özel okullar puani düsük oldugu ve kontenjan dolulugu nedeniyle D.K. kabul etmedi.

“Okullar beni almiyor”
Oturduklari evden okula ulasim imkani olmayan ve 29 gündür okula gidemeyen D.K., okumak istedigini belirterek, “Okullar kontenjan dolu diyorlar ya da baska mazeret bulup almiyorlar. Kazadan sonra basladigim lisede ise ortam kötü ve beni yurtta yasayan çocuklar kaçirdi. Basima hiçbir sey gelmedi ama onlar gasp yapti suç benim üzerime kaliyordu. Bu olaylardan sonra annem mahalle degistirdi. Simdi okul buraya çok uzak, ulasim yok. Buradaki okullar da beni almiyor” diye konustu.

“Okumak istiyorum”
Bilgisayar mühendisi olmak istedigini belirten D.K., “Seviye Belirleme Sinavi’nda 500 tam puan aldim. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ama imkanlar el vermiyor. Yetkililer sesimi duysun, beni güzel bir okula yerlestirsinler. Bir dönemim zaten araya gitti. Okumak istiyorum” dedi.

“Çocugumun 1 yili ölmesin”
Anne Ilkay K. ise gittigi kurumlardan olumlu cevap alamadigi için elinin bos döndügünü belirtti. Anne, “Ögretmenler de kurul karari ile oglumu geçirdi ancak hiçbir sinava giremedigi için oglumun puanlari düstü. Özel okullar ile görüstüm, yalvardim ama ben alamam dediler. Buradan okula gitmesi bu ayakla imkansiz. Bizim istedigimiz su anda çocugumun 1 yilinin ölmemesi. Deneme sinavlarina girdi ve 500 tam puanla 3 defa birinciligi alan bir çocuk. Bu çocuk okumasin da ne olsun. Ben hirsiz mi yetistireyim. Gaspçi mi olsun. Ben sadece çocugumun okumasini istiyorum” ifadelerini kullandi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli