Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

95 gün sonra olağan meclis oturumu yapıldı

95 gün sonra olağan meclis oturumu yapıldı

95 gün sonra olağan meclis oturumu yapıldı

Seyhan Belediyesi Olagan Meclis toplantilari, COVID-19 salgini nedeniyle verilen aranin ardindan 95 gün sonra “Salgin önlemleri” dikkate alinarak yeniden basladi. Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde Akif Kemal Akay Baskanliginda gerçeklesen Haziran ayi olagan meclis toplantilarinin ilk oturumunda salgin önlemleri dikkat çekti. Önceden dezenfekte edilen salona giren Meclis üyeleri ve konuklara giriste dezenfektan kullandirildi, maskesi olmayanlara maske verildi. Meclis üyeleri ve konuklarin, sosyal mesafe kuralina göre oturmalari saglandi. Temasi önlemek için Meclis üyeleriyle konuklar ayri yerlerde misafir edilerek oturumu takip etmelerine imkan tanindi.

BASKAN AKAY PANDEMI SÜRECINDEKI HIZMETLER HAKKINDA BILGI VERDI

Baskan Akay, yoklama yapilmasinin ardindan meclis üyelerine pandemi sürecindeki hizmetler hakkinda bilgi aktardi. “Salgin bitmis degil. Uyarilari dikkate almaliyiz” diyerek sözlerine baslayan Baskan Akay, “Saglik Bakanligi Bilim Kurulu, Adana Valiligi, Belediye Meclis üyeleri ve personelimizin ortak çalismasi ile diger kamu kurum ve kuruluslarin katkisiyla Covid-19 virüsüne karsi büyük ölçüde basari saglamis durumdayiz” dedi.

 

“VIRÜSÜN TEHLIKESI GEÇMEDI”

Virüsün tehlikesinin tamamen geçmedigini aktaran Baskan Akay,“Hep birlikte sosyal mesafeyi koruyarak yakin temastan kaçinacagiz, dezenfektasyona dikkat edip her alanda maske takmayi unutmayacagiz. Bütün bunlari yaparken ilk önce kendimizi koruyup, daha sonra sevdiklerimizi ve çevremizi korudugumuzu hiçbir zaman unutmayacagiz.”diye konustu.  Baskan Akay söyle devam etti;

 

“SEYHAN, YIKANABILIR MASKE ÜRETEN ILK BELEDIYE OLDU”

“Coronavirüs salgini süresince Belediyemiz; Seyhan halkindan ve Seyhan Ilçesi disindan bizlere müracaat eden tüm vatandaslarimizdan maddi ve manevi desteklerini esirgememistir. Bu kapsamda; gururla belirtmek isterim ki belediyemiz, yikanabilir maske üretiminin gerçeklestirildigi ilk yerel yönetim olma özelligini tasimaktadir. Adana’da ilçe Belediyelerine ve baska il belediyelerine maske desteginde bulunuldu. Maske üretimimiz günlük 7.000, toplamda ise 400.000 âdeti buldu.  170.000 adet de satin alarak 570.000 adet maske dagitimi gerçeklestirmis olduk.

“96 MAHALLE 8 BIN 200 SOKAKTA ORTALAMA 11’ER KEZ DEZENFEKTASYON YAPILDI”

Dezenfektasyona özel önem verdik. 1200 lt kolonya, 1500 adet siperlik 1500 lt el dezenfektani bütün ofislere ve muhtarliklarimiza dagitildi.  96 mahallede 8.200 sokakta ortalama 11 kez dezenfeksiyon islemi yapilmistir. Ayrica tüm aile sagligi merkezleri, hastaneler, eczaneler, kamu kurumlari, ibadethaneler, kuaförler ve yasli bakim evlerinde dezenfeksiyon islemleri yapildi. Lokantalarin kapali oldugu dönemde sokak hayvanlarimizi unutmadik. Veteriner birimimiz sokaga çikma yasagi döneminde besleme hizmetini arttirarak sokak hayvanlar ve güvercinler günlük 1500 kg. mama ile beslendi.

17 BIN GIDA KOLISI, 144 BIN ÖGÜN SICAK YEMEK DAGITIMI

Saglik Kabini kurarak saglik personelimiz ile 10.000 vatandasimiza rutin saglik taramasi ve bilgilendirme yapildi. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza 17.000 adet gida kolisi dagitimi yapildi. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza gida mühendisleri kontrolünde hazirlanan günlük 1.800 porsiyon, süreç boyunca 144.000 ögün sicak yemek yardimi yapildi. Camilerimiz ortam dezenfeksiyonu yapilarak tekrar ibadete hazir hale getirildi. Ayrica Seyhan Dikimevi’nde üretilen seccade dagitimi ve maske dagitimi gerçeklestirildi.

“EVDEKAL” UYGULAMASINDA TEKNOLOJIYI KULLANARAK VATANDASA ULASILDI

Vatandaslarimiza ‘Evde Kal’ uygulamasi kapsaminda, YouTube üzerinden Seyhan Belediyesi Youtube kanalinda, Sehir Tiyatro Toplulugu’nun sergiledigi yetiskin ve çocuk oyunlari yayinlanarak erisime sunuldu. Evde kalan vatandaslarimiza, psikolojik destek veren videolar hazirlanarak, sosyal medya üzerinden sunuldu. YKS kurslarimizda dijital ortama geçilerek, yaklasik iki bin ögrencimizin derslerine evlerinden devam etmeleri saglandi. Spor aktiviteleri yasaklandigi için Seyhan halkina balkonlarinda spor yapabilmeleri için etkinlikler düzenlendi. Son olarak parklarimiz da da gerekli tedbirlerin alinarak halkin kullanimina sunuldugunu belirtmek istiyorum”

ENCÜMEN ÜYELERI BELIRLENDI

Konusmanin ardindan gündem disi konusmalar yapildi. Meclis gündemlerine geçilmesinin ardindan 1 yil görev yapacak Encümen üyeligi seçimi yapildi. Partilerin gösterdigi isimler, gizli oy açik tasnif usulü ile netlesti. Buna göre 3 Encümen üyesi olarak Hatice Yilmaz, Sevda Erdede ve Migdat Kocaman belirlendi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı