Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

BU NASIL ADALET SİSTEMİ

 BU NASIL ADALET SİSTEMİ

BU NASIL ADALET SİSTEMİ

 BU NASIL ADALET SISTEMI

 

Adana'da  saygin is kadini Ebru Berköz Karaca'yi (47) Gecen yil Eylül ayinda darbedip  daha sonra araçlariyla baska bir yere götürülerek üzerine kimyasal madde döktügü iddiasiyla  Adana 30 Asliye ceza mahkemesinde  devam eden davada savcinin saniklar L.G ile D.G’nin kisiyi Hürriyet’inden yoksun birakilmasi konusunda kisilere beraat vermesi Kamuoyunda tepkiyle karsilandi.

Adana'da  saygin is kadini Ebru Berköz Karaca'yi darp eden Hürriyetinden yoksun birakan ayrica üzerine kimyasal yanici madde döktügü iddia edilen kisilerin geçtigimiz gün Adana 30. Asliye Ceza Mahkemesinde devam etti.

 Barolar Birligi Kadin Komisyon Baskani Signem Tanrisinatapan, Av.Bahar  Melek Dizdar.Av Raziye Merve Çaliskan  Adana Aile Sosyal Politikalar il Müdürlügü müdavisi av.Sinem Koç ve Avukat Erdem Tugral’in takip ettigi bu davada Savcinin  Mütaalasiyla Kisiyi Hürriyetinden yoksun birakmasinda beraat kararinin vermesini Adana’da bazi Kadin Dernekleri olmak üzere Kamuoyunun da tepkisine neden oldu

Karaca’nin Avukati Erdem Tugral’in yaptigi açiklamaya göre  beraat kararina itiraz etiklerini bu konuda idiaaname hazirladiklarini ifade ederek davanin karara baglanmasi için durusmanin 8 Aralik tarihine ertelendigini ifade etti

Bu nasil adalet dedirtecek bu olayda davayi gören Savci ve Hakimlerin bir kadini Hürriyetinden yoksun birakan bu kisilerin beraat vermesi kafalarda soru isareti birakirken, Türkiye’de Adaletin temelinin de sarsildiginin bir göstergesi midir? Savunmasiz iki erkek egemen kisi tarafindan araçla önü kesilerek araçtan indirilip daha sonra kendi araçlariyla baska bir yere götürülüp darp edilip üzerine yanici madde dökülüp hem psikolojik hemde bedenen zarar görüp Kamuoyunda küçük düsürülen Ebru Berköz Karaca’nin çiglik seslerine kulak tikayan sözümüz ona Adalet Mülkün Temelidir ,sözü ise sadece duvarlarda yazi olarak kalmistir.

Bu kisilere ödül niyetine verilen bu davalar bazi art niyetli insanlara karsida bir cesaret niteliginde oldugu görüsünü savunan bazi insanlar ise Adaletin Paradan yana degilde mazlumdan yana olmasini ileri sürdüler.

ADALETIN VICDANLARI SIZLATTIGI BU OLAY NASIL GILISMISTI

 

Olay, 17 Eylül Sali günü saat 21.00 siralarinda Adnan Menderes Bulvari’nda meydana geldi. Göl Kenari Yolu'nda kafe isleten Ebru Berköz Karaca'nin iddiaya göre, daha önce mekanin isletmesi konusunda mahkemelik oldugu Levent Göl ve O.G. tarafindan otomobille önü kesildi. 2 kisi tarafindan tehdit edilen ardindan dövülen Karaca'nin üzerine siyah sivi döküldü. Hastaneye kaldirilan Karaca, tedavisi tamamlandiktan sonra taburcu edildi.

Olayin ardindan Ebru Berköz Karaca, polise gidip Levent Göl ve O.G.'den sikayetçi oldu. Daha sonra basin açiklamasi yapan Ebru Berköz Karaca, hazine arazisi üstünde olan ancak yapi kayit belgesi olan mekanini 5 yildir islettigini ve buranin ayni zamanda dernek ve insaat firmasi bürosu olarak kullandigini, komsusu Levent Göl ve O.G.'nin mekanina el koymak istedigini, iki kisiyi yaklasik 2.5 ay önce Cumhuriyet Savciligi'na sikayet ettigini ve bu nedenle olayin yasandigini öne sürdü. Gözaltina alinan Levent Göl çikarildigi mahkemece ev hapsi cezasina çarptirilirken, D.G. ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

 



Anahtar Kelimeler: NASIL ADALET SİSTEMİ
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı