Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

ODABAŞI;ALEVİLİK VARDIR VE ALEVİLİK HAKDIR

 ODABAŞI;ALEVİLİK VARDIR VE ALEVİLİK HAKDIR

SİVAS OLAYLARININ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BAŞKAN ODABAŞI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

SIVAS OLAYLARININ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BASKAN ODABASI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

 

Ceyhan Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Sube Baskani Bahadir Odabasi ‘’KATLiAMI UNUTMADIK UNUTTURMAYACAGIZ’’dedi

2 Temmuz 1993 tarihinde 33 canimizin, nidalar atarak katledilmesinin 22.yilinda ölen canlarimizi saygiyla aniyoruz. Sivas’ta hortlayan o günkü anlayis su anda Suriye’de bas göstermekte.

BIZLER ARTIK UYSAL DEGILIZ VE ARTIK SUSMAYACAGIZ

Ülkemizin hangi kösesinde bir inanca saldiri olursa olsun bizler her zaman birlik olup bu saldirilara gögüs gerecegiz. 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yapilanlar bu gün Irak’ta ve Suriye’de kafa kesen, ciger söküp yiyen zihniyetle ayni sekilde bagdasmaktadir. Bu olay insanlik tarihine utanç sayfasi olarak eklenmistir, ne yazik ki aradan yillar geçmesine ragmen Madimak katliami ile halen yüzlenilmemistir, karanliklar aydinlatilmamistir, katliam yapanlar, siyasi sorumlular ve organizatörler adaletin karsisina çikarilmadigi gibi bazilari milletvekilligi ile ödüllendirilmistir.

Madimak olaylarinda adalet karsisina çikartilanlarin bazilari ise düsük cezalar ile sembolik olarak cezalandirilmistir. Geçmiste olan yobaz zihniyet maalesef bas göstermektedir. Dün Dersim, Çorum, Maras, Gazi ve Sivas’ta yapilanlar bu gün Irak’ta ve Suriye’de yapilmaktadir.Türkiye Cumhuriyetinde farkli uluslardan, milletlerden, farkli inançlardan olusan ve farkli dilleri konusan birçok millet vardir. Bu nedenle herkes bir birine saygi göstermek ve bir birlerinin inançlarina saygi duymak zorundalar dir. Bizler geçmiste oldugu gibi bu günde kardesçe yasamak istiyoruz. Ve gerici Irkçi, Soven politikalar pesinde kosan siyasi partileri de kiniyoruz. Her zaman söyledigimiz gibi farkli etnik ve inanca sahip yurttaslarin temel hak ve özgürlüklerinin kullandirilmasi gerektigini dile getiriyoruz.

BU ÜLKE HEPIMIZIN, BU ÜLKEDE KARDESÇE YASAMAMIZ GEREKIYOR.

Acinin dili, dini, rengi, ve mezhebi yoktur aci nerde var ise aciyi yaratanlari kiniyoruz. Çevremizde olan son gelismelerde Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de ve Çin’de yapilan irkçi yaklasimlari da kiniyoruz. Buradan ayni zamanda tüm siyasilerinde göreve çagiriyoruz lütfen artik insanlari kiskirtici mezhepsel ve inançsal yönden ve kimlikleri yönünden siyaset yapmayiniz, bu ülke hepimizin bu ülkede kardesçe yasamamiz gerekiyor o yüzden kardeslik ve baris temellerini atmak için Madimak ile yüzlesilmeli ve bu olaydaki katillerin hepsinin cezalandirilmasi gerekliligi asikardir. Ayni zamanda katliam yapilan yerin bir an önce müzelesmesi gerekmektedir.Bizler Madimagi unutmadik ve unutturmayacagiz 2Temmuz insanligin vicdanidir, yüregimizdeki yangin devam ediyor.

Yakanlarinda, aklayanlarinda affetmiyoruz elinizi artik inançlarimizdan çekiniz siz ister isteyin ister istemeyin, ister inanin ister inanmayin bizler haykirarak söylüyoruz ‘ALEVILIK VARDIR VE ALEVILIK HAKDIR’



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı