Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Adana'da annesini ve kardeşini öldüren vali yardımcısına ağırlaştırılmış müebbet

Adana

Adana'da, avukat kardeşi ve annesini tabancayla öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga P. ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 14. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, hakkinda 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilan tutuklu sanik Tolga P, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Taraflarin avukatlari mahkeme salonunda hazir bulundu.

 

Cumhuriyet savcisi, esasa iliskin mütalaasini tekrar ederek, sanigin ruhsatli tabancasiyla annesi ve kardesinin bulundugu eve gittigini, önce apartman merdiveninde karsilastigi kardesi Altug P'yi, daha sonra eve girerek annesi Afiyet Ikbal P'yi öldürdügünü anlatti. Savci, sanigin 'alt veya üst soya karsi kasten öldürme' suçundan 2 kez agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini ve mevcut halinin devamina karar verilmesini istedi. Sanik Tolga P. ise olay nedeniyle pisman oldugunu belirterek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

 

Mahkeme heyeti, sanik Tolga P'yi kardesine yönelik öldürme eylemi nedeniyle 'alt soya karsi kasten öldürme' suçundan agirlastirilmis müebbet, annesine yönelik eylemi sebebiyle de 'üst soya karsi kasten öldürme' suçundan takdiri indirimle 22 yil 6 ay hapis cezasina çarptirdi. Heyet, sanigin tutukluluk halinin devamina da karar verdi.

Hatay Vali Yardimcisi Tolga P, Adana'nin merkez Seyhan ilçesi Kurtulus Mahallesi'nde 11 Agustos 2020'de avukat kardesi Altug P. (41) ile annesi Afiyet Ikbal P'yi (66) tabancayla öldürmüstü. Intihar etmeye çalisirken babasi tarafindan vazgeçirildikten sonra polise teslim olan Tolga P. hakkinda 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis talebiyle dava açilmisti.

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı