Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Adana'da karı kocanın öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi

Adana

Adana'da, karı kocanın evlerinde başlarından vurularak öldürülmesiyle ilgili haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu iki sanığın yargılanmasına devam edildi.


Adana'da, kari kocanin evlerinde baslarindan vurularak öldürülmesiyle ilgili haklarinda 2'ser kez agirlastirilmis müebbet ve 30'ar yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilan tutuklu iki sanigin yargilanmasina devam edildi.

7. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, saniklar Oguzhan Ü. ve yegeni Alperen Ü. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi’nin (SEGBIS) sürekli mesgul olmasi nedeniyle baglanti saglanamadigi için katilmadi.  Yasamini yitiren Elif (64) ve Mehmet Fevzi Atay (69) çiftinin çocuklari ile taraflarin avukatlari, hazir bulundu. Durusmada sanik Oguzhan Ü.’nün esi F.Ü. tanik olarak dinlendi. F.Ü. olayi görmedigini belirterek, “Yegenim Alperen whatsap’tan bana ‘tüfegi sakla’ dedi. Sakladim. Kötü bir sey oldugunu düsünmemistim” dedi.

Cumhuriyet Savcisi, eksik hususlarin giderilmesini ve saniklarin tutukluluk halinin devamina karar verilmesini istedi. Öldürülen yasli çiftin çocuklari Alperen ve Burak Atay saniklardan sikayetçi olduklarini belirtip en agir sekilde cezalandirilmalarini istedi. 
Avukatlari dinleyen mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk halinin devamina karar verip durusmayi dinlenmeyen taniklarin dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.

- Olay
Karaisali ilçesinde, 22 Mart 2021'de Elif ve Mehmet Fevzi Atay çiftinden haber alamayan yakinlari ekiplerden yardim istemis, eve giren jandarma ve saglik ekiplerince baslarindan vurulmus halde bulunan kari kocanin hayatini kaybettigi belirlenmisti.
Cinayetle ilgili tutuklanan iki sanik hakkinda, 2'ser kez agirlastirilmis müebbet ve 30'ar yil hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.
Emekli ögretmen Elif Atay'in eski ögrencisi oldugu ögrenilen zanlilardan birinin, eve 6 altin bilezigi çalmak için girdigi iddia edilmisti.
 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı