Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Adana'da 'Pati 2' operasyonu...

Adana

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, internet üzerinden köpek satıyor gibi gösterip vatandaşları dolandıranlara yönelik yaptığı 'Pati 2' operasyonunda 20 zanlı gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, internet siteleri üzerinden köpek satisi yaptigina dair olusturdugu ilanlarla 35 ilde 150'ye yakin kisiyi yaklasik 1 milyon lira dolandiran Cabbar Onur Akbay (27) ve onunla birlikte çalistigi belirlenen sebekeyi 6 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan desifre etti. Süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatan ekipler, belirlenen adreslere 14 Nisan sabahi es zamanli 'Pati 1' operasyonu düzenledi.

 

Operasyonda benzer suçlardan kesinlesmis 38 yil hapis cezasiyla aranan Akbay, Kozan ilçesindeki saklandigi evde sevgilisi Sila Y. (25) ile birlikte yakalandi. Sebeke üyesi diger 15 süpheli de adreslerinde gözaltina alindi. Adliyeye sevk edilen süphelilerden aralarinda Cabbar Onur Akbay'in da bulundugu 8 kisi tutuklandi. Sila Y. ile 6 kisi adli kontrol sarti, 3 kisi de savcilik talimatiyla serbest birakildi.

 

Internet üzerinde sanal devriyesini sürdüren siber polisi, sebeke üyelerinin, liderlerinin tutuklanmasina ragmen dolandiricilik faaliyetine devam ettiklerini belirledi. Takibi sürdüren ekipler, bu süreç içerisinde çok sayida kisinin yaklasik 500 bin lira daha dolandirildigini saptadi. Bu tespitlerin ardindan savciligin süpheliler hakkinda yakalama karari çikartmasinin ardindan ekipler, 'Pati 2' operasyon için harekete geçti. Polis, sabah saatlerinde belirlenen adreslere es zamanli baskin yapti. Operasyonda haklarinda gözalti karari çikarilan 20 süpheli daha gözaltina alindi. Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda çok sayida dijital materyal ele geçirildi.

Adana Adli Tip Birimi'nde saglik kontrolünden geçirilen süpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı