Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

“Adana Projelerini Hayata Geçiriyor” konulu çalıştayların 3’üncüsü yapıldı

“Adana Projelerini Hayata Geçiriyor” konulu çalıştayların 3’üncüsü yapıldı

Başkan Zeydan Karalar, “Adana’nın ihtiyaçlarına hızlı, esnek ve etkili çözüm arıyoruz.”

Adana’da kamu ve özel sektör diyalogu güçleniyor
 
 
 
“Adana Projelerini Hayata Geçiriyor” konulu çalistaylarin 3’üncüsü yapildi
 
 
Baskan Zeydan Karalar, “Adana’nin ihtiyaçlarina hizli, esnek ve etkili çözüm ariyoruz.”
 
 
Adana’da Kamu-Özel Sektör Diyalogunun Güçlendirilmesi Projesi kapsaminda Adana Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Ekonomi Politikalari Arastirma Vakfi  (TEPAV) ve Alman Uluslararasi Is Birligi Kurumu (GIZ) tarafindan  düzenlenen “Adana Projelerini Hayata Geçiriyor” konulu çalistay Sheraton’da yapildi. Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, TEPAV ve GIZ yetkilileri ile çok sayida kurum, kurulus ve STK’dan temsilcinin katildigi çalistayda sürdürülebilir tarim, imalat sanayi ve sosyal yasama yönelik akilli ulasim planlamasi ile ilgili proje fikirleri ve yol haritasi degerlendirildi.
 
 
 
ADANA’NIN IHTIYAÇLARI IÇIN HIZLI, ESNEK, ETKILI ÇÖZÜM…
 
Çalistayin açilisinda konusan Baskan Zeydan Karalar, “2020 yilinin son çeyreginden beri hep birlikte Adana’miz için düsünüyor, nasil daha iyi bir gelecegi hep birlikte planlayabiliriz diye çalisiyoruz. Bu sürecin amacini; özellikle pandemi kosullarinin etkisiyle biraz sarsilan yapiyi düzeltmek, Adana’nin ihtiyaçlarina hizli, esnek ve etkili çözüm getirebilmek olarak tanimlayabiliriz. Ilk ikisini online olarak gerçeklestirdigimiz çalistayimiza çesitli kesimlerden konulan katkiyi görmek beni elbette çok heyecanlandiriyor. Kamu-özel sektör diyalogu, yerelden bölgeye, bölgeden ulusala ve küresele dogru ilerleyen özgün bir kalkinma modelidir. Bu ortam Adana’nin hem ekonomik, hem de sürdürülebilir gelismesini el ele vererek saglamayi amaçlayan, kentimizin kalkinmasiyla ilgili konularin konusulup tartisildigi ve çözüm arandigi demokratik bir platformdur ve hepimizin buna ihtiyaci var” dedi.
 
IS BIRLIGI VE KOORDINASYON PEKISIYOR
 
Diyalog sürecinin Adana Büyüksehir Belediyesi’nin güçlü ve birlestirici etkisini arttiracagina, kamu-özel sektör ve sivil toplum arasindaki is birligi ve koordinasyonu pekistirecegine inandigini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, diyalogun ayrica, ihtiyaç duyulan desteklerin saglanmasina, kamu ve özel sektörün belli basli yaklasimlarinin birlikte belirlemesine öncülük etmede oldukça faydali oldugunu düsündügünü belirtti.
 
YEREL EKONOMIDE ORTAK AKLIN GELISTIRILMESINE KATKI SAGLAYACAK
 
Baskan Zeydan Karalar, “Çalistay; Adana düzeyinde üretilen projelerin, belirlenen öncelikler dogrultusunda uygulanmasi, koordinasyon konusunda görüs ve önerilerde bulunulmasi, projelere destek olunmasi adina oldukça kiymetli. Hep birlikte içerisinde bulunulan tartisma ortamlarinda, sektörlerimizin sorun ve ihtiyaçlari kapsaminda belirlenen proje önerilerinin uygulama adimlarinin planlanmasi, yerel ekonomide ortak aklin gelistirilmesi ve kenti ilgilendiren konularda fikir birligi saglanmasi ile sinerji yaratilmasi noktasinda önemli katkilar koyacagina inaniyoruz” diye konustu.
 
TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE
 
Baskan Zeydan Karalar, konusmasini söyle tamamladi: “Adana Büyüksehir Belediyesi olarak bizim bir beklentimiz de bu süreçte olusturulacak diyalog mekanizmasini kalici hale getirmek ve sorunlarin çözümü için ihtiyaç duyulacak mali kaynaklarin finanse edilmesi noktasinda paydaslarimizin gerekli destek mekanizmalarini olusturabilmesidir. Tüm paydaslarimiza katkilari için tesekkür ediyorum ve elbette bu projenin Türkiye’ye örnek olacagini düsünüyorum. Adana tabiriyle; etin kemige bürünmesini heyecanla ve büyük bir istekle, arzuyla bekliyoruz. Çünkü bu model basarili olmali. Bu model basarili oldugunda bütün Türkiye’ye örnek olacak, bütün Türkiye’ye faydali olacak.”


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli