Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Adana 51 yıldır elek üretip satıyor

Adana 51 yıldır elek üretip satıyor

Adana 51 yıldır elek üretip satıyor

51 yildir elek üretip satiyor

Adana'da 51 yildir elekçilik yapan Yakup Özçagla (74), mesleginin ölmeye yakin oldugunu ve artik eskisi gibi elek satisi yapamadiklarini söyledi. Baba meslegini devam ettiren Özçagla, Meslegimizin ölmesini istemiyorum fakat zamana direnemedigi gerçegini de kabul etmek gerek dedi.

Merkez Seyhan ilçesi Ulucami Mahallesi'nde Ahsapçilar Çarsi'ndaki is yerinde ogluyla birlikte elek imalati yapip satan 51 yillik usta Yakup Özçagla, meslegi ogluna ögrettigini çünkü kendisinin de babasindan devraldigini kaydetti. Usta-çirak iliskisinin elekçilikte en önemli unsur oldugunu dile getiren Özçagla, Ilerleyen yasima ragmen meslegimden kopamadigim için oglumun is yerinde elek üretmeye devam ediyorum. Tabi bu zanaat zamanla popülaritesini kaybetti. Eskiden 200-300 elek satarken simdi ise 20-30 tane satiyoruz dedi.

Teknolojinin gelismesiyle hayatin pratiklestigini ve insanlarin hazir ürünlerle yasamlarini sürdürdüklerini hatirlatan Yakup Özçagla, bundan dolayi ürünlerinin de eskisi gibi ragbet görmedigini belirtti. Satislar azalsa da meslegini ölene kadar devam ettirecegini söyleyen Özçagla, zaman zaman ham madde temininde sikinti çektiklerini, elek yapmak için kullandiklari telin Çin'den getirildigini vurguladi. Oglunun da meslegini gelecek kusaklara aktaracagina inandigini dile getiren Özçagla, söyle konustu

Meslegimizin ölmesini istemiyorum fakat zamana direnemedigi gerçegini de kabul etmek gerek. Simdilerde insanlar ekmeklerini, unlarini marketten aliyor. Teknolojiyle gelen yenilikler bu tür seyleri bitirmis oldu. Çerezciler, bazi firinlar gibi yerler disinda pek elek alan olmuyor.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı