Adana Büyüksehir Belediye Meclisi, Baskan Zeydan Karalar, katipler Cemal Demirdag ve Sevil Can baskanliginda açildi.
Gündem disi söz alan Pozanti Belediye Baskan Yardimcisi Durmus Taspinar, yagmur ve çig felaketlerine deginerek, çig düsmesi sonucu 2 vatandasin hayatini kaybettigini belirterek, kurtarma çalismalarina katilanlara, ayrica Adana Valisi Mahmut Demirtas ve Adana Büyüksehir Belediyesi ekipleri ve Baskan Zeydan Karalar'a tesekkür etti.


Karaisali Belediye Baskani Saadettin Aslan ise ulasim, ekmek ve yol sorunlarina degindikten sonra konuyu isten çikarmalara getirdi. Bir TV kanalinda ünlü sunucunun kaç isçi çikardiklarina dair soruya Baskan Zeydan Karalar'in '1000'e yakin' seklindeki cevabinin gerçekleri yansitmadigini belirterek,'Resmen yalan söylüyorsunuz' ifadesi Karalar'i çileden çikardi.
Baskan Karalar, 'Karsinda bir Büyüksehir Belediye Baskani var. Herkes haddini bilecek' dedi. Isçi çikislari ile ilgili rakamlari yarin verecegini söyleyen Karalar daha sonra önüne konulan pusulaya bakarak, 'Büyüksehir'de 271 kisi istifa etti ve bir kismi da emekliye ayrildi. Onlarla beraber toplam 1107 kisi isten çikarildi. Emekliye ayrilan ve istifa edenleri bu sayidan çikardigimizda toplam isten çikarilan kisi sayisi bini bile bulmadi. Eger 2500 hatta 2200'ü ispat ederseniz ben burada durmam' dedi.
Muhalefetin ASKI'yi niye söylemiyorsun?' sözlerine Karalar, 'ASKI'den 112 istifa var. 100 kisi emekliye ayrildi, onlarin disinda 350 kisi isten çikarildi' dedi.

 

CHP Grup Baskanvekili Serdar Seyhan ve IYI Parti Grup Baskanvekili Recai Mercimek de Karaisali Belediye Baskanini elestiren konusmalar yapti. Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 39 maddeden 10'u teklif olmasi nedeniyle ilgili komisyonlara havale edildi.