Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

'Adana Turizmden daha fazla pay almalıdır'

'Adana Turizmden daha fazla pay almalıdır'

BASKAN KOCAISPIR SOSYAL MEDYA FENOMENLERI ILE MISIS'I GEZDI

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, ''Adana'yi Kesfetme Zamani'' mottosuyla gerçeklestirilen Adana bulusmasi kapsaminda sosyal medya fenomenlerine Misis'i gezdirip çalismalar hakkinda bilgi verdi.
Misis'in 7 bin yildan bu yana kesintisiz yasamin sürdügü dünyanin ender merkezlerinden biri oldugunu belirten Baskan Kocaispir ''Türkiye'de ve dünyada farkli tarihi kentler var. Belli dönemlerde yasam olmus.

 

Misis'te ise 7 bin yildir kesintisiz yasam sürüyor. Lokman Hekim'in 'Ölümsüzlük Iksiri'ni düsürdügü rivayet edilen köprü burada. Misis Köprüsü ve Tasköprü olmadan dogudan, batiya geçmek mümkün degil. Misis çok önemli bir geçis noktasi. Misis'te bulunan tarihi dokularin özgün yapisi korunarak çalismalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Buranin Adana, ülke kültürü ve turizmi içerisinde hak ettigi yeri almasi için çalisiyoruz.'' dedi.
Misis'te sosyal medya fenomenlerine sikma, börek ve deri yayiktan ayran ikram edildi. Geziye Il Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de katildi.


Misis'in Adana ve ülke turizmine büyük katki saglayacagini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ''Misis'te arkeolojik kazilar 2012 yilindan bu yana Yüregir Belediyesi koordinatörlügünde, Adana Arkeoloji Müzesi Baskanligi'nda, Roma Italyan Uluslararasi Arastirma Merkezi ve Pisa Üniversitesi isbirliginde devam ediyor. Roma dönemine ait 2 adet su degirmeni, kervansaray restorasyonu çalismalari büyük ölçüde tamamlandi. 7 bin yillik kesintisiz yasamin sürdügü Misis önemli bir turizm merkezi olacaktir.'' diyerek Türkiye'nin degisik bölgelerinden gelen sosyal medya fenomenlerine Misis'i anlatti.

Ülkemizin her tarafinin ayri güzelligi, en büyük zenginligimizin ise insan kaynagi oldugunu belirten Baskan Kocaispir ''Birbirini seven, mutlu ve her kritik dönemde siki siki kenetlenen bir toplumuz. Bu birlik ve beraberligimizin daim olmasini diliyorum. Suan her mevsimi ayri güzel olan bir bölgedeyiz. Sizler etki alani genis insanlarsiniz. Bölgemizin güzelliklerini herkese anlatabilirisiniz. Sizleri agirlamaktan mutluluk duyduk.'' seklinde konustu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli