Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Adana'da acı bilanço: 11 günde 8 kişi boğuldu

Adana

Adana'da acı bilanço: 11 günde 8 kişi boğuldu

Adana'da 11 günde yaslari 9 ile 30 arasinda degisen 8 kisi, serinlemek için girdikleri kanal ve gölde boguldu.

Adana'da son günlerde hava sicakliginin meteoroloji verilerine göre gölgede 39 dereceye, nemin ise yüzde 50'nin üzerine çikmasiyla birlikte hissedilen sicaklik 50 dereceye yaklasti. Bunaltici sicaklari sulama kanali ve Seyhan Baraj Gölünde özellikle çocuklarin ölümlerine neden oldu. Kentte, 13 ile 24 Agustos'ta yaslari 9 ile 30 arasinda degisen 3'ü yabanci uyruklu 8 kisi boguldu.

Ilk bogulma olayi 13 Agustos'ta meydana gelirken, ayin 18'ine kadar her gün 1 kisi bogulup 5 kisi hayatini kaybetti. Bu olaylarda sonra 3 gün bogulma yasamazken 21 Agustos'ta agabeyi ile sulama kanalina giren Ali Ekber Göçer hayatini kaybetti. 24 Agustos'ta ise önce 9 yasindaki yabanci uyruklu bir çocuk boguldu.

Son olarak 24 Agustos Cumartesi günü Seyhan Baraj Gölünde balik tutan vatandaslar gölden bir kadin ve bir erkegin çiglik seslerinin geldigini muhtemelen bogulma olayi oldugunu bildirmesi üzerine gece su alti polisi olay yerine gitti. Polis balikçilarin gösterdigi yerde göle girerek yaptigi aramada 25 yasindaki Osman Süren isimli gencin cansiz bedenini çikardi. Polis balikçilarin ifadesi dogrultusunda bir kadinin da olabilecegi ihtimaline karsilik gölde bir süre daha arama yapti ancak kimseye ulasamadi. Son yasanan bogulma olaylariyla birlikte Adana'da bu yil Mayis ayindan bu yana 18 kisinin boguldugu ögrenildi.


  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı