Tarih: 08.07.2024 09:07

Adana’da cesedi henüz bulunamayan Zeynep Söğüt davasında yargılama yeniden başladı

Facebook Twitter Linked-in

. Bu gelişme üzerine dava Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Savaş Sanatma ve Ersin Yalçınkaya ile öldürülen Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı ile tarafların avukatları katıldı. Sanıklar önceki savunmalarını tekrar ettiklerini, bozmadaki aleyhlerinde bulunan hususları kabul etmediklerini söyledi. Arbiye Ballı ise, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.


 

 


 

Olayı soruşturan polislerin ifadelerine başvuruldu


 

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis memurlarının da ifadelerine başvuruldu. Polis memuru Z.G., Savaş Sanatma’nın Zeynep Söğüt’ün cesedini bavula koyup Pozantı’ya attıklarını, yerini gösterebileceğini söylediğini anlattı.


 

Zeynep Söğüt dosyasının kendi dosyası olduğunu belirten polis memuru E.Z. ise o dönemde Erzurum’da bulunan sanık Nazlı Tuğlucan’ı emniyete getirdiklerini ifade ederek, "Nazlı Tuğlucan kendisini gözaltına alan arkadaşlara Zeynep Söğüt’ü Ersin Yalçınkaya’nın öldürdüğünü, arabaya koyup iki araçla Pozantı’ya götürdüklerini söylemiş" dedi.


 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve sanık Nazlı Tuğlucan’ın zorla getirilmesi için duruşmayı erteledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —