Bugün, 5 Mart 2026 Perşembe
Adana’da erkenci karpuz üretimi başladı
Türkiye’nin erkenci karpuz üretim merkezlerinden Adana’da, örtü altı alçak tünel seralarda üretim sezonu başladı. Özellikle Karataş ilçesinde yoğunlaşan üretimde karpuz fidelerinin gelişim süreci yakından takip ediliyor
Tarih: 5.03.2026 17:11
Güncelleme: 5.03.2026 17:12

Alçak tünel sistemiyle üretim yapılan seralarda fideler örtü altında korunarak olumsuz iklim koşullarına karşı güvence altına alınıyor. Bu yöntem sayesinde ürünler soğuk hava riskinden korunurken erken hasat imkânı da sağlanıyor. Karataş ilçesi, Türkiye’de yılın ilk karpuz hasadının yapıldığı bölgeler arasında yer alıyor.

Adana’da Örtü Altı Karpuz Sezonu Başladı

Uygun iklim koşulları, verimli toprak yapısı ve üretim tecrübesi sayesinde Adana, karpuz üretiminde öncü iller arasında bulunuyor. Erkenci üretimde elde edilen verim hem il ekonomisine hem de ülke tarımına önemli katkı sağlıyor.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de üretim alanlarında düzenli kontroller gerçekleştiriyor. Bitki sağlığı, hastalık ve zararlılarla mücadele, gübreleme ve sulama konularında üreticilere teknik destek veriliyor.

 

  • Perşembe 15.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Cuma 14.5 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.6 ° / 5.9 ° Güneşli