Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Adana'da Suriyelilere özel harekatlı uygulama

Adana

Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri Adana'da yaşayan yaklaşık 300 bin Suriyeliyi kontrol altında tutmak ve kaçak girişlerin önüne geçmek için onların yoğunlukta yaşadığı Mirzaçelebi Mahallesi'nde uygulam

 
Adana Emniyet Müdürlügü Yabancilar Sube Müdürlügü ekipleri Adana'da yasayan yaklasik 300 bin Suriyeliyi kontrol altinda tutmak ve kaçak girislerin önüne geçmek için onlarin yogunlukta yasadigi Mirzaçelebi Mahallesi'nde uygulama yapti.
Aralarinda özel harekat, çevik kuvvetinde bulundugu yaklasik 150 polis tek tek kimlik kontrolü yapti. Polis ekipleri, Suriyeli sahislarin fotograflarini da çekerek kayit olusturdu. Yapilan uygulamada polis, 112 araç kontrol edip, 124 Türk, 1 Iran, 2 Nijerya, 4 Irak, bin 163 Suriye uyruklu olmak üzere toplam bin 294 sahsin kayitlarini gözden geçirdi. Baska illerde kayitli ve yol izin belgesi bulunmayan 51 Suriye uyruklu sahis bagli oldugu illere gönderildi. Bu sahislari tasidigi belirlenen 3 araç sürücüsüne toplam 14 bin 150 lira idari para cezasi kesildi. 
Hirsizlik suçundan aranmasi olan 1 Suriye uyruklu sahis islem yapilmak üzere Daglioglu Polis Merkezine teslim edildi. Türkiye Giris yasagi olan Yabanci 1 Suriye uyruklu sahis gerekli sinir disi edilme islemleri için Il Göç Idaresi Müdürülügüne teslim edildi. 


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli