Uzun yıllar sektörün önemli oyuncularından biri olan Garip Tavukçuluk, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2019 yılında konkordato ilan etmiş, devam eden mahkeme sürecinin ardından ise iflas etmişti. Şirketin en değerli varlıklarından biri olan “Lades” markasına ait tüm haklar, Adana 1. Genel İcra Dairesi tarafından açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu.
Marka hakları icradan satılacak
Farklı tarihlerde tescil edilmiş ve çeşitli emtialar için geçerliliği bulunan “Lades” markasının tüm kullanım hakları satış kapsamında yer alıyor. Marka haklarının halen koruma altında olduğu ve detayların UYAP e-satış sistemi üzerinden incelenebileceği bildirildi.
Satışın, belirlenen tarihlerde elektronik ortamda gerçekleştirileceği ve yatırımcılar için önemli bir fırsat sunduğu ifade ediliyor.
Sektörde peş peşe çöküşler
Garip Tavukçuluk’un iflası, Türkiye’de tavukçuluk sektöründe yaşanan büyük daralmanın son halkalarından biri oldu. Son yıllarda birçok köklü firma benzer süreçlerden geçti:
- Mudurnu Piliç, 2001’den sonra el değiştirdi, ardından 2016’da kapandı
- Şeker Piliç, 2015 yılında iflas etti
- Bandırma Vitaminli Yem, hisselerinin büyük kısmını yabancı ortaklara devretti
- Keskinoğlu, 2018’de konkordato ilan etti, bankalar tarafından devralındı
- Köy-Tür, 2020 yılında konkordato sürecine girdi
Garip Tavukçuluk’un zor süreç yaşadığı dönemde, yaklaşık 300 bin civcivin bakımının diğer firmalar tarafından üstlenildiği da ortaya çıkmıştı.
Sektörde “yaprak dökümü” sürüyor
Uzmanlara göre artan maliyetler, yem fiyatlarındaki yükseliş ve finansmana erişimde yaşanan zorluklar, sektördeki firmaları ciddi şekilde etkiliyor. Bir dönem binlerce kişiye istihdam sağlayan firmaların birer birer zor duruma düşmesi, sektördeki kırılgan yapıyı gözler önüne seriyor.
- Çarşamba 17.2 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 18.7 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 20.5 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





