Bugün, 17 Ocak 2026 Cumartesi
Adana’nın en ilginç kurumu…! İstikrar nasıl sağlanacak? 5 Senede 5 Bölge Müdürü değişti!
Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biri olan Adana’da tarımı direkt ilgilendiren bir kurum olan DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’ndeki istikrarsızlık bir türlü bitmedi.Tokalak gitti eski düzen gerimi? Geliyor
Tarih: 24.12.2025 09:09
Güncelleme: 24.12.2025 09:38

Tokalak geldi herşey değişti 

Adana Dsi de öyle bir çark dönüyordu ki, yolsuzluk usulsüz devleti zarara uğratma, rüşvet, ne ararsanız bu kurumda böyle işler dönüyordu. Taki Celal Tokalak gelene kadar. 

Tokalak, geldi. Devleti soyanlari, sahte belgeler düzenleyerek devletin yerlerini rüşvet karşılığı peşkeş çeken, müdürleri müteahhitleri haraca bağlayan yöneticileri  görevden alarak, Dsi ye adete sihirli bir değnek uzatarak, 1 yıl içerisinde Çukurova görmediği hizmeti gördü. Şimdi yine eski düzene dönmek için görevden alinanlar yeni müdürü kafalamaya çalışıyorlar. Şimdi Tokalak, müdür gitti. Gitmesine sevinen kurumun içindeki haramzadeler içerde yine dalavere içerinde olduğu kulağımıza geliyor.

Hala kurumun,icerisinde Feto den damga yemiş, kişiler Yerel seçimlerde İP in seçim bürosu gibi kullanan bölge müdür yardımcısı, hala kurum içerinde madde temin eden, içen insanlar. Hala  o kurumda görevdeyseler, bu ayıp üst yöneticilere Yeter. Gecesini gündüzüne katan başarılı müdürleri  takdir edeceğinize, görevden almak, rantında  önünü açmaktır 

 

Bu müdür kaç ay kaalacak

 

Adana’nın en köklü kamu kuruluşlarından biri olan ve kuruluşu 1929 yılına kadar uzanan Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6. Bölge Müdürlüğü’nde son yıllarda yaşanan sık yönetici değişiklikleri dikkat çekiyor. Son beş yılda yapılan atamalar, kurumda istikrar ve yönetim sürekliliği konusunda ciddi soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye olmak üzere 4 il, 44 ilçe ile 1.637 köy ve mahalle bulunuyor. 2000 yılı nüfus sayımı verilerine göre bölgede toplam 5 milyon 218 bin 383 kişi yaşıyor. Bölge nüfusunun yüzde 35’inin kırsal kesimde yaşadığı ifade edilirken, DSİ Adana 6. Bölge’nin Türkiye yüzölçümünün yüzde 5’ini, nüfusunun ise yüzde 7,8’ini kapsadığı belirtiliyor. Bu veriler, müdürlüğün görev yaptığı havzanın stratejik önemini gözler önüne seriyor.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nde bayrak değişimi: Mehmet Akif Kaygusuz göreve başladı

(Mehmet Akif Kaygusuz - DSİ 6. Bölge (Adana) Müdürü)

Ancak bu denli geniş ve kritik bir sorumluluk alanına sahip olan DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğü’nde son beş yılda yaşanan yönetici değişiklikleri, kurumda bir yönetim krizinin varlığına işaret ediyor. Kısa süreli görevler ve sık atamalar, kurumsal hafızanın zayıfladığı ve uzun vadeli projelerde devamlılığın sağlanamadığı yönünde eleştirilere neden oluyor.

(31.03.2020 tarihinde DSİ  6. Bölge (Adana) Müdürü olan, şu an DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta)

Son 5 yılda DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan atamalar ise şöyle:

31 Mart 2020: Mehmet Akif Balta

19 Eylül 2021: Köksal Buğra Çelik

30 Haziran 2022: Ahmet Ersin Gökçe

8 Aralık 2023: Celal Tokalak

5 Aralık 2025: Mehmet Akif Kaygusuz

Kurumda beş yıl içinde beş farklı bölge müdürünün görev yapması, DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğü’nde yönetimsel istikrarın sağlanamadığı yönündeki eleştirileri güçlendirirken, önümüzdeki süreçte daha kalıcı ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışının hayata geçirilip geçirilemeyeceği merak konusu oldu.

 

  • Cumartesi 10.4 ° / 5.6 ° false
  • Pazar 9.9 ° / 4.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 11.2 ° / 3 ° false