Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

'Adana'nın kamburu olan metroyu niye bakanlık devralmıyor?'

Ayhan Barut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a sordu

Ayhan Barut, Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'a sordu 

'Kanal Istanbul'a kaynak varsa Adana Metrosu'na neden yok?'

'Adana'nin kamburu olan metroyu niye bakanlik devralmiyor?'

Adana Metrosu Meclis gündeminde

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, defalarca Ulastirma Bakanligi'na devredilecegi sözüne ragmen kentin sirtinda kambur olmayi sürdüren Adana Metrosu'nu Meclis gündemine tasidi. Bütçe görüsmelerinin devam ettigi Meclis'te söz alan Barut, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'a seslenerek, 'Cumhurbaskani Erdogan Adana'da 12 Haziran 2011 seçimlerinde, 'Metroyu Ulastirma Bakanligimiza devir aliyoruz. Kardeslerim, biz söz verirsek yapariz' demisti. Kanal Istanbul'a kaynak bulan Cumhurbaskani, Adana Metrosundan bu kaynagi neden esirgemektedir?' dedi.

'BAKANLIGA DEVREDILSIN'

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüsmeleri sürerken yillardir tartisma konusu olan ve kentin sirtinda adeta bir kambur olarak görülen Adana Metrosu'nu gündeme getirdi. Cumhurbaskanligi bütçesi için Meclis'te bulunan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'a seslenen Ayhan Barut, 'Adana Metrosu Adanali hemsehrilerimizin sirtinda bir kambur haline gelmistir. Metronun Ankara, Istanbul ve Antalya gibi Ulastirma ve Altyapi Bakanligina devralinmasini istiyoruz' dedi.

'ADANA ÜVEY EVLAT MI?'

Adana Metrosu'nun Ulastirma Bakanligi'na devredilmesiyle ilgili hükümet tarafindan daha önce çok kez söz verildigini ancak verilen sözlerin tutulmadigini belirten Barut, sunlari kaydetti:
'Cumhurbaskani Erdogan Adana'da 12 Haziran 2011 seçimlerinde, 'Metroyu Ulastirma Bakanligimiza devir aliyoruz. Kardeslerim, biz söz verirsek yapariz' demisti. Yine, 4 Subat 2017'de dönemin Basbakani Binali Yildirim Adana'da Adnan Menderes Spor Salonu'nda ayni sözü vermisti. Simdi bakanlik bize 'Bakanligimizin devralabilmesi Cumhurbaskanligi kararnamesi ile mümkün olmaktadir' demektedir. Cumhurbaskani ve Binali Yildirim’in sözleri Adana’da asili duruyor. Bu sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz? Türk örf ve adetlerinde söz namus degil midir? Adana Metrosu için Cumhurbaskanligi Kararnamesini ne zaman çikaracaksiniz? Kanal Istanbul’a kaynak bulan Cumhurbaskani Adana Metrosundan bu kaynagi neden esirgemektedir? Yoksa, Adana sizin için üvey evlat mi görülmektedir?'



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli