Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

ADASOKAĞI ANADOLU LİSESİ’NDE PORTAKAL ÇİÇEĞİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

ADASOKAĞI ANADOLU LİSESİ’NDE PORTAKAL ÇİÇEĞİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

ADASOKAGI ANADOLU LISESI’NDE PORTAKAL ÇIÇEGI ETKINLIKLERI BÜYÜK ILGI GÖRDÜ

Adana’da bu yil 10. su düzenlenen geleneksel Portakal Çiçegi Karnavali’nin motivasyonuyla pandeminin olumsuz etkilerinden uzaklasmak, sinavlar öncesi stres atmak ve sosyal iliskileri gelistirmek amaciyla Adasokagi Anadolu Lisesi portakal çiçegi senligi okul bahçesinde tüm ögrenci ve ögretmenlerin katilimi ile gerçeklestirildi. 

Adasokagi Anadolu Lisesi müdürü Halil SEKI :     yaptigi açiklamada “Portakal bahçeleri arasinda yer alan okulumuz Portakal Çiçegi Karnavali’nin ruhunu en iyi yansitacak konumdadir. Sehrimizin simgesi haline gelmis, sinirlari her geçen sene büyüyen karnavalin bir uzantisi olan senligi okulumuzda gerçeklestirdik.Senligimize mahalle halki, veliler ve katilim saglayan misafirlerimiz yogun ilgi gösterdi. Senlik kapsaminda okulun görsel düzenlemesi okulumuz görsel sanatlar  ögretmeni Sultan KESICI liderliginde senlik komisyonu tarafindan yapildi. Okulumuz tiyatro grubunun kostümlü geçisi misafirler tarafindan ilgiyle karsilandi. Kermesimizde yöresel tatlar ve karnavalin simgesi haline gelen portakal çiçegi temali taçlar stantlarda yer aldi. Okulumuz müzik ögretmeni Müslüm BINGÖLLÜ araciligiyla Sonay ATAMAN ve müzik grubu okulumuzda bir konser verdi. Oldukça coskulu geçen senligimizde ögrencilerimiz gönüllerince eglendi. Senlikten sonra yapilan toplantida bu senligin Adana’da yapilan Portakal Çiçegi Karnavali ile ayni dogrultuda olacak sekilde okulumuzda geleneksel hale getirilmesi kararlastirildi.’’ dedi.

Senligimizde bizlere destek olan Adana Büyüksehir Belediyesi Baskanligi’na, Adana Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi’na, Midik Mahallesi muhtari Yusuf TANRISEVEN’e, müzikleriyle senligimize katki sunan Sonay ATAMAN  ve grubuna, senlik komisyonunda görev alan tüm ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür eden Okul Müdürü Seki, Adana’ya renk katan Portakal çiçeginin Türkiye ye örnek bir Festival oldugunu söyledi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli