TÜRKIYE SPASTIK ÇOCUKLAR VAKFI- CEREBRAL PALSY TÜRKIYE ADANA’DA SEYHAN BELEDIYESI ISBIRLIGI ILE
AILELERE VE UZMANLARA YÖNELIK SEMINER DÜZENLIYOR!
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfi - Cerebral Palsy Türkiye, çocukluk döneminde en yaygin rastlanan fiziksel engellilik durumu Cerebral Palsy konusunda Türkiye’nin dört bir yaninda seminerler düzenlemeye devam ediyor.
Vakif, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda Seyhan Belediyesi isbirligi ile5 Aralik 2021,Pazargünü Yasar Kemal Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonundauzmanlara ve ailelere yönelik düzenleyecegi seminer öncesinde basin mensuplariyla kahvaltida bir araya geldi.
Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,Türkiye Spastik Çocuklar Vakfi- Cerebral Palsy Türkiye Icra Kurulu Baskani Ismail Kemal Gürleyik, SeyhanBelediyesi veVakif Yöneticilerininkatildigi basin toplantisinda “Konumuz: Cerebral Palsy”seminerleri hakkinda bilgi paylasimi yapildi.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfi - Cerebral Palsy Türkiye, Cerebral Palsy konusunda düzenledigi Konumuz: Cerebral Palsy seminerleri ile yilda iki kere Türkiye’nin farkli sehirlerinde uzmanlar ve ailelerle bir araya geliyor. 2 farkli oturumda gerçeklesen paneller kapsaminda; alanda çalisan uzmanlara, nörolojik, ortopedik, pedagojik, fizyoterapi ve özel egitim alanlarinda yeni yaklasimlar aktariliyor. Aileleri uzmanlarla bir araya getirerek; nörolojik, ortopedik, ürolojik, psikolojik ve egitimsel sorunlar üzerine tartisma ortamlari yaratiliyor.
Pandemi nedeniyle iki yildir bu bulusmalara ara verilmisti. Pandemi sonrasi ilk seminerin Adana’da olmasindan dolayi duydugu heyecan ve mutlulugu belirterek sözlerine baslayanTürkiye Spastik Çocuklar Vakfi - Cerebral Palsy TürkiyeIcra Kurulu Baskani Ismail Kemal Gürleyik: “Vakif olarak, Cerebral Palsy konusunda akademik çevrede farkindalik yaratarak bilimsel çalismalarin artmasini saglamak, Cerebral Palsy ile çalisacak egitimci ve uzman kadrolari arastirma yapmaya yönlendirmek ve toplumda Cerebral Palsy bilinirligini artirmak için gönüllü bilim insanlarindan olusan Akademik Kurulumuz ile birlikte uzmanlara ve ailelere yönelik bilimsel toplantilar organize ediyoruz.” dedi.
Seminerin ilk bölümünde uzmanlara,Her Cerebral Palsy(CP) Neden Farklidir? Cerebral Palsy ve Genetik, Cerebral Palsy’de Botoks Kullanimi, Cerebral Palsy’de Ortopedik Yaklasimlar konularinin yani sira Cerebral Palsy’de Güncel Fizyoterapi Yaklasimlari, Iletisim Dil ve Konusma Becerilerini Destekleme ve Cerebral Palsy’de Ergoterapi Uygulamalari gibi konularda en güncel bilgiler aktarilacak.
Aileleri bilgilendirmek ve toplumda farkindalik yaratmak amaciyla Türkiye Spastik Çocuklar Vakfi - Cerebral Palsy Türkiye’ninAkademik Kurul Üyeleri ve Adana’nin degerli hocalari seminerin ikinci bölümünde;Covid-19 Döneminin Çocuklara Etkileri, Cerebral Palsy ve Genetik, Ne zaman, Nereye Ameliyat?, Cerebral Palsy’de Genito – Üriner Problemler, Cerebral Palsy’li Bireyin Sosyal Becerilerini Destekleme, Cerrahi Sonrasi Rehabilitasyon Süreçleri ve Aile Egitimi, Cerebral Palsy’de Ergoterapi Uygulamalari ve son olarak Çocugum Kaynastirma Egitimine Dahil Olacak Mi?konularina yönelik bilgiler aktarilacak.
Cerebral Palsy nedir?
Cerebral Palsy, gelisimini tamamlamamis beynin dogum öncesi, dogum sirasi veya dogum sonrasi dönemde hasar görmesiyle olusan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sik rastlanan engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li kisi yasamaktadir. Türkiye’de her yil 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanisi almaktadir.
Seminerle ilgili detayli bilgiye www.tscv.org.tr adresinden ulasabilirsiniz.