Bugün, 3 Mart 2026 Salı
Akaryakıta Rekor Zam Geliyor
İran'ın Suudi Arabistan'ın kalbi sayılan ARAMCO'nun Ras Tanura rafinerisini ve Katar'ın Ras Laffan tesisini kamikaze İHA'larla vurmasının küresel piyasalardaki artçı şokları Türkiye'ye ulaştı.
Tarih: 3.03.2026 10:43
Güncelleme: 3.03.2026 10:44

Dünya petrol arzının yüzde 10'unu barındıran tesislerin alevler içinde kalmasıyla brent petrol varil fiyatlarında yaşanan sert yukarı yönlü kırılma, Türkiye'deki akaryakıt pompalarına "tarihi zam" olarak yansımaya hazırlanıyor.

LPG'DEN SONRA ASIL ŞOK MOTORİNDE

Gazeteci Olcay Aydilek'in sektör kaynaklarından edindiği bilgilere göre, daha önce otogaza (LPG) geleceği duyurulan 65 kuruşluk zammın şoku atlatılamadan, benzin ve motorin grubunda çok daha büyük bir fiyat güncellemesi için düğmeye basıldı.

Akaryakıt sektörü kaynaklarından sızan son dakika bilgilerine göre; uluslararası piyasalardaki savaş fiyatlaması nedeniyle salıyı çarşambaya bağlayan gece yarısından (3 Mart'ı 4 Mart'a bağlayan gece) itibaren geçerli olmak üzere:

Motorin (Mazot) grubuna: 5 TL 60 Kuruş

Benzin grubuna: 2 TL 10 Kuruş zam yapılması bekleniyor.

Net tutarların uluslararası piyasaların bugünkü kapanışıyla birlikte yarın sabah saatlerinde kesinleşeceği bildirildi.

Anahtar Kelimeler: Akaryakıta Rekor Geliyor
  • Salı 15.7 ° / 4.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 17 ° / 7 ° false
  • Perşembe 15.2 ° / 3.8 ° Güneşli