Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Akay, 'Mahallenin sorunlarını kadınlarla çözeceğiz'

Akay,

AKAY YENİBEYLİ KADIN VE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

AKAY YENIBEYLI KADIN VE ÇOCUKLARLA BULUSTU

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Covid-19 pandemisi nedeniyle ara verilen mahalle toplantilarina, pandemi önlemlerinin kaldirilmasinin ardindan yeniden basladi. Yenibey Mahallesi’nde gerçeklestirilen ilk toplantiya kadinlarin ve çocuklarin ilgisi yogun olurken Baskan Akay, mahallelerde sorunlardan en çok kadinlarin ve çocuklarin etkilendigine isaret ederek, “Mahallelerin öncelikli sorunlarini kadinlarin talepleri, elestirileri, önerileri dogrultusunda çözecegiz” dedi.

 

KADIN VE ÇOCUKLARIN YOGUN ILGISI

Yenibey Mahallesi Çocuk ve Dinlenme Parkinda gerçeklestirilen ve Baskan Akay ile birlikte belediye baskan yardimcilarinin, müdürlerin, meclis üyelerinin de katilimiyla gerçeklestirilen toplantiya kadinlarla çocuklar yogun ilgi gösterdi.

DAVRANIS DEGISIKLIGINE IHTIYAÇ VAR

Kent sorunlarinin küçük bir bölümünün yillar içinde çözüldügünü ancak, birçok sorununun birikerek bugünlere gelindigini dile getiren Baskan Akay, biriken sorunlarin çözümü için davranis degisikligine ihtiyaç oldugunu kaydetti.

EN ÖNEMLI SORUN ÇOCUKLARIMIZIN GELECEGI

“Belediye olarak öncelikli sorunlari kadinlarla birlikte çözecegiz” diyen Akay, mahallelerde yasanan sorunlardan en çok kadinlarin ve çocuklarin etkilendigine dikkati çekti. Akay, “Bize iletilen sorunlari, öncelikli sorunlari daima çözmek zorundayiz. Günlük sorunlar var ama onun ötesinde gelisen dünya içerisinde daha da önemlisi çocuklarimizin gelecegi” diye konustu.

ÖNCELIGIMIZ DAIMA VE MUTLAKA ÇOCUKLAR OLACAK

Türkiye’yi terk edip baska ülkelerde yasamak isteyen egitimli gençlerin sayisinin arttigina dikkati çeken Akay, bu durumun ileriki zamanda daha sikintili olacagini belirtti. Akay, “Onun için yapacagimiz islerde önceliklerimiz daima ve mutlaka çocuk olacak” seklinde konustu.

MAHALLELERI DAHA YASANABILIR HALE GETIRMELIYIZ

“Mahalleleri daha yasanabilir hale getirme mecburiyetimiz var” diyerek sözlerini sürdüren Baskan Akay, kadinlarin sürece daha etkin katiliminin önemini vurguladi. Seyhan Belediyesi’nin Yenibey ve çevresindeki mahallelere yönelik hizmetlerini anlatip, yasama geçirmek istedikleri projeler hakkinda bilgiler veren Akay, “Bizim sizden istegimiz, sizi en fazla üzen en önemli sorunlari, çocuklarimizin gelecegi için gerekli oldugunu düsündüklerinizi, size en fazla yarari olacagina inandiginiz seyleri bize bildirirseniz bunlari yapmada, ilettiginiz sorunlari çözmede öncelik taniriz. Bu sorunlarin çözümü sizlerden gelecek istege bagli. Eger bir toplum kadiniyla, çocuguyla bir meseleye sahip çikarsa bütün sorunlarimizi çözeriz” ifadelerini kullandi.

Resim önizlemesi

ÇOCUKLARDAN SATRANÇ KURSU VE OKUMA SINIFI AÇILMASI TALEBI

Mahalleli kadinlar yasadiklari sorunlari Baskan Akay’a anlatirken, çocuklar da SEYMER bünyesinde satranç kursu ve okuma sinifi açilmasi gibi taleplerde bulundu.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı