Tarih: 09.08.2024 18:15

Anne karnındaki bebeklerde bile plastikten kaynaklı hastalıklar oluşuyor’

Facebook Twitter Linked-in

Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı Uzman Dr. Selahattin Menteş, plastiğin başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirterek, “Anne karnındaki bebeklerde bile plastikten kaynaklı hastalıklar oluşuyor. Plastik, üremeye de engel oluyor” dedi.

Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı Uzman Dr. Selahattin Menteş, günümüzde yaygın olarak kullanılan plastik maddelerin verdiği tahribata ilişkin açıklamalarda bulundu. Menteş, plastiğin artık hayatın her alanında kullanıldığını hatırlattı.

Plastiğin kanser, astım gibi hastalıklar başta olmak üzere pek çok sağlık sorununa davetiye çıkardığını belirten Menteş, “Anne karnındaki bebeklerde bile plastikten kaynaklı hastalıklar oluşuyor. Plastik, üremeye de engel oluyor. Plastik üretiminin dünyada ancak yüzde 9’u bir defa geri dönüştürülüyor. Diğerleri vahşi depolamayla başka yerlere, okyanuslara, denizlere, nehirlere atılmaya devam ediyor. 2018 yılında Avrupa'nın ve dünyanın plastiğini Çin almaktan vazgeçtikten sonra büyük bir plastik alıcısı Türkiye oldu. Bu da İstanbul ve Mersin limanlarına geliyor. Mersin'den de Adana'ya geliyor. Neredeyse yüzde 50’si Adana'ya geliyor. Ve Türkiye'de kendi üretimi anlamında da Avrupa'nın ikinci büyük plastik üreticisi. yani plastik artık hayatımızın her yerinde ve artık bir noktada buna dur dememiz lazım. Çünkü hayatınızı artık tehdit etmeye başladı. Plastiği hayatımızdan olabildiğince çıkartmalı, azaltmalıyız. Tek kullanımlık plastiklerden ve ürünlerden mutlaka uzak durmalıyız. Sağlıklı Sizler için plastikten bir an önce uzaklaşmamız şarttır” dedi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —