Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Çukurova’da işgale izin yok

Çukurova’da işgale izin yok

Hazineye ait arazilerin şahıslar tarafından işgaline Çukurova Belediyesi izin vermiyor.

Hazineye ait arazilerin sahislar tarafindan isgaline Çukurova Belediyesi izin vermiyor. Çukurova Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Sambayadi, Kireçocagi ve Kurttepe Mahallelerinde hazineye ait isgal altindaki 3 arazide sahislarin çektigi tel örgüleri söktü ve kamu arazisinin isgaline asla izin verilmeyecegini ortaya koydu.

Çukurova Belediyesi ilçede yasa disi isgallere izin vermiyor ve buna tesebbüs edenleri aninda engelleyecek adimlar atiyor.

Adana Valiligi Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Çukurova Belediyesi’ne basvuruda bulunarak, Sambayadi Mahallesi’nde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari ile Yasar Kemal Bulvari’nin kesistigi noktada, Kireçocagi mevkii Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari üzerinde ve Kurttepe Mahallesi Sadik Ahmet Bulvari üzerindeki 3 ayri parselde hazine arazisinin isgal edildigi bilgisini verdi.

KAMU ARAZISININ ETRAFINI ÇEVIRMIS

Bunun üzerine harekete geçen Çukurova Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü ve Zabita Müdürlügü ekipleri, söz konusu yerlerdeki isgal durumunu belgeleyerek harekete geçti. Bazi sahislar tarafindan etrafina tel örgü çekilerek isgal edilmis bulunan kamu arazilerine kepçelerle girildi. Tel örgüler söküldü ve kamuya ait alan isgalden kurtarildi.

POLIS DE DESTEK VERDI

Bu arada, sahislarin isgal ettikleri kamu arazilerine fidan dikip alani fidanlik gibi kullandiklari, hatta göle nazir bir hazine arazisinin de bahçe haline getirildigi dikkati çekti. Isgalden kurtarilan kamu arazisinde bulunan agaçlar, Çukurova Belediyesi Park Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan sökülmek suretiyle kaldirildi.

Çukurova Belediyesi ekiplerinin kamu arazilerinin isgalden kurtarilmasiyla ilgili çalismalara Emniyet Müdürlügü ekipleri de destek verdi.

HERKES KANUNA UYACAK

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, ilçede herhangi bir hukuksuzluga asla izin vermeyeceklerini söyledi. Herkesin hukuka saygili olmasi gerektigini belirten Baskan Soner Çetin, “Hukuka baglilik bizim kirmizi çizgimizdir. Isgale ve kanunsuz yapilasmaya izin vermemiz mümkün degildir. Hazine arazilerinin isgali konusunda da, diger kamu kurumlariyla isbirligi içinde çalisiyoruz. Herkes kanuna uyacak” dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı