Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Başkan Akay’dan 30 Ağustos mesajı

Başkan Akay’dan 30 Ağustos mesajı

Başkan Akay’dan 30 Ağustos mesajı

Baskan Akay’dan 30 Agustos mesaji

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Büyük Taarruzla baslayip 30 Agustos 1922’de zaferle sonuçlanan Baskomutanlik Meydan Muharebesinin 97. yildönümünü kutladi. Akay Ulusal Kurtulus Mücadelesinin Önderi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ile kahraman sehitleri ve gazileri andi.

30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bur kutlama mesaji yayinlayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya geçip direnis güçlerini örgütleyerek baslattigi Ulusal Kurtulus Mücadelesinin 30 Agustos 1922’de zaferle sonuçlandigini animsatti. Türk ulusunun bagimsizlik ve özgürlük için verdigi kurtulus mücadelesini zaferle taçlandiran Baskomutanlik Meydan Muharebesinin dünya tarihinin akisini degistirdigine isaret eden Akay, mesajinda sunlari kaydetti:

“Baskiya, zulme boyun egmeyen, esareti kabul etmeyen, bagimsizligi ve özgürlügü için canini vermekten kaçinmayan ulusumuzun, mazlum uluslara örnek olan kurtulus mücadelesi 30 Agustos 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasinda gerçeklestirilen Baskomutanlik Meydan Muharebesinde zaferle sonuçlanmis, ulusumuz bagimsizligini tüm dünyaya haykirmistir. Basta Kurtulus Mücadelemizin Önderi, Baskomutanimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bagimsizlik ve özgürlük için canlarini feda eden sehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle aniyoruz. Ruhlari sad, Zafer Bayramimiz kutlu olsun.”



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.1 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.4 ° / 18 ° Orta kuvvetli yağmurlu