Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

''5 OCAK ADANA'NIN ONUR VE GURUR GÜNÜDÜR''

''5 OCAK ADANA'NIN ONUR VE GURUR GÜNÜDÜR''

''5 OCAK ADANA'NIN ONUR VE GURUR GÜNÜDÜR''

 Adana’nin düsman isgalinden kurtulusunun 98. yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayinlayan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Kurtulus Savasi'nin tohumlarinin Adana’da atildigini söyledi.

 Mesajinda Atatürk’ün Adana’ya geldiginde söyledigi ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i tesebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmustur.’ sözlerini hatirlatan Baskan Kocaispir; ''5 Ocak Adana'nin onur ve gurur günüdür. Sanli ecdadimizin kurtulusumuz için verdigi mücadeleyi gelecek kusaklara anlatmak hepimizin görevidir.'' dedi.

Geçmisini bilmeyen milletlerin, geleceklerine asla yön veremeyeceklerini, tarihten ders çikarilmasi gerektigini vurgulayan Baskan Kocaispir '5 Ocak 1922 günü Adanali Kurtulus destaninda üzerine düsen görevi en iyi sekilde yaparak bagimsizliktan asla vazgeçmeyecegini bir kez daha tüm dünyaya kanitlamistir. Adana sanli bir mücadele ile 5 Ocak 1922 tarihinde düsman isgalinden kurtulmustur. Vatan Mücadelesinde kaybettigimiz bütün sehitlerimizi saygi ve rahmetle aniyoruz.' seklinde konustu



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu