Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, belediyeye bagli tüm mahallelerdeki sorunlarini bildiklerini belirterek, bu sorunlari zaman içinde çözeceklerini ifade etti. Mahalle muhtarlari ile kahvaltida bulusan Baskan Soner Çetin, “Kisa zaman önce Adana olarak bir afet atlattik. Çok sükür Çukurova’da önemli bir sorun yasanmadi. Bunda ilçemizin altyapisinin iyi olmasinin ve konumunun da etkisi var. Ancak biz de gerekli önlemleri almistik. Hatirlarsaniz 2015 yilinda bu kadar olmasa da yogun bir yagis yasanmisti. O zaman 7 ayri bölgede su baskinlari olmustu. O zaman ASKI ile birlikte bir proje hazirladik ve uygulamaya koyduk. Bu nedenle ayni yerlerde bir magduriyet yasanmadi” dedi.

 

ADANA AFET BÖLGESI ILAN EDILMELIYDI

Baskan Soner Çetin, Adana’da tüm belediyelerin bu afetten isbirligi içinde yüzünün akiyla çiktigini belirterek, baska valilik olmak üzere tüm belediyeler ve kurumlar olarak koordinasyon içinde çalisma yaptiklarini söyledi. Çukurova’da sadece Karslilar Mahallesinde bir evin asiri yagislardan dolayi yikilma tehlikesi geçirdigini ve erken davranip evi önce tahliye ettiklerini, sonra da yikimini gerçeklestirdiklerini anlatan Baskan Soner Çetin, “O yarayi da Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin destegiyle saracagiz ve evi yikilan vatandasin magduriyetini giderecegiz” ifadesini kullandi.

 

Baskan Soner Çetin, asiri yagislardan özellikle çiftçilerin büyük zarar gördügünü kaydederek, “Adana afet bölgesi ilan edilmeliydi. Narenciye bahçelerinde üreticinin kayiklarla limon topladigini gözlerimle gördüm. Allah çiftçilerimizin yardimcisi olsun. Adana’da çiftçilerin durumu kötü oldugunda herkesin isi kötü olur” seklinde konustu.

 

BAKAN KURUM’A TESEKKÜR

Afet sonrasi Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’a hemen Adana’ya gelip belediyelere yardimci oldugu için tesekkür eden Baskan Soner Çetin, söyle devam etti: “Afet özellikle yollari olumsuz etkiledi. Artik havalar düzeliyor. Yol çalismalarina baslayacagiz. Biliyoruz en çok sikayet yol konusunda geliyor. Ancak soguk ve yagisli havalarda yol çalismasi yapilamiyor. Ancak geçici önlemler alabiliyoruz. Bundan sonra asfalt kaplama yapmaya baslayacagiz. Hiç merak etmeyin Çukurova’da bozuk yol birakmayacagiz. Muhtarlarimiz bu konuda rahat olsunlar. Muhtarlarimiz bizim yol arkadaslarimiz, onlarin basimizin üzerinde yeri var.”

EGITIMDE FIN MODELI

Baskan Soner Çetin, gelistirdikleri projelerle Türkiye’de birçok alanda ilki gerçeklestirdiklerini belirterek, egitimde de Fin Modeline geçilecegini açikladi. Finlandiya’nin egitim alaninda dünyanin en iyisi oldugunu kaydeden Baskan Soner Çetin, “Su anda 7 kresimiz var. 8’inci kresimizin yapimi Huzurevleri Mahallesi’nde basladi. Ardindan Mahfesigmaz Mahallesine kres yapacagiz. Bu kresimizde Fin egitim modelini uygulayacagiz. Sonra tüm kreslerimizde bu sisteme geçecegiz” dedi.

Baskan Soner Çetin, konusmasinin ardindan muhtarlara söz verdi ve onlarin sorun, sikayet ve önerilerini dinledi. Toplantinin sonunda pasta kesildi ve hatira fotografi çektirildi.