Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Akın,Sofulu çöplüğü “Halkın ruh sağlığını bozuyor

Akın,Sofulu çöplüğü “Halkın ruh sağlığını bozuyor

Akın,Sofulu çöplüğü “Halkın ruh sağlığını bozuyor

Akin,Sofulu çöplügü “Halkin ruh sagligini bozuyor

 Adana Sevdalilari Yardimlasma Dayanisma Kültür ve Turizm Dernegi (ASED) Baskani Tahir Akin, Adana'nin Sariçam ilçesinde 'Sofulu çöplügü' olarak bilenen Sofulu Kati Atik Entegre Tesisinin çevresinde yasayan Vatandaslari , hastaliga ve rahatsizliga neden oldugu için çöplügün tasinmasi ya da kaldirilmasi konusunda yetkilileri uyardi.

  Baskan Akin,Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan 12 yil önce 'Yap-Islet-Devret' modeli ile yaptirilan Sofulu Kati Atik Entegre Tesisi’nin kaldirilmasi isteniyor. Bölgenin imara açilmasinin ardindan yüksek katli binalarin arasinda kalan çöplükte  vatandaslarin Sagligini tehtit ettigini ifade eden baskan Akin,tesisin çevre ve insan sagligina verdigi zararlar sebebiyle kaldirilmasi için yetkililere çagrida buulndu.

'BU SORUN BIR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELI'

Akin, çöplügün çevrede saglik sorunlarina yol açacagina isaret ederek “Burasi son 6 yil içerisinde çok ciddi yapilasmaya gitti. Buradaki tüm binalar deprem yönetmeligine göre yapilmis, imar izinli binalardir. Bölgede yapimi süren Adana’nin yeni stadi, üniversite, binlerce ögrencinin barinacagi yeni yurt binasi ve Adana Sehir Arastirma ve Uygulama Hastanesi bulunuyor. Ya bu çöplügün yeri yanlis ya da bu kurum ve binalar yanlistir” dedi.

 

 

Çöplügün kokusuyla insanlari rahatsiz ettigini, tasima esnasinda da yollara pislik saçildigini, kaydeden Akin, Çöp tasiyan kamyonlardan dökülen sivilarin yaydigi kötü koku ve mikroplarin bölgede yasayan Adanalilarin yasamini kabusa çevirdigine isaret ederek,  burada oturan vatandaslarin  ruh sagliginin da bozuldugunu ifade etti.

 

 

 



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli