Çukurova’da berberler ve kuaförler dezenfekte edildi

Çukurova’da berberler ve kuaförler dezenfekte edildi

Çukurova’da berberler ve kuaförler dezenfekte edildi

Çukurova’da berberler ve kuaförler dezenfekte edildi

Belirli kurallar getirilerek yeniden faaliyetlerine izin verilen berberler, kuaförler ve güzellik salonlari Çukurova Belediyesi ekipleri tarafindan dezenfekte edildi. Yaklasik iki aydir salgin önlemleri çerçevesinde kapali olan bu isyerlerinin dezenfekte islemleri Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan yapildi.

Çukurova ilçesinde bulunan berberler, kuaförler ve güzellik salonlari Çukurova Belediyesi tarafindan dezenfekte edildi.

Içisleri Bakanligi genelgesiyle yaklasik 2 aydir kapali olan berberler, kuaförler ve güzellik salonlarinin belirli önlemler alinmasi kaydiyla yeniden faaliyetlerine 11 Mayis tarihinde izin verildi. Bu isyerlerinin açilacaginin açiklanmasinin ardindan Baskan Soner Çetin’in talimati ile harekete geçen Çukurova Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri ilçede bulunan tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarinda dezenfekte çalismalari baslatti.

Çukurova Belediyesi’nin bu çalismasi esnaf tarafindan büyük memnuniyetle karsilanirken, Baskan Soner Çetin, “Yapilan basarili çalismalarla salgin frenlendi ve hayatimiz biraz olsun normale dönmeye basladi. Berber ve kuaförler faaliyetlerine basladi. Biz de onlarin isyerlerini dezenfekte ediyoruz. Halkin sagligi bizim için her seyden önemlidir. Bazi seyler normale dönse de tedbiri elden birakmamak gerekiyor. Dikkatli olmaya, sosyal mesafeyi korumaya ve gerekmedikçe evden çikmamaya özen gösterelim” dedi.

Baskan Soner Çetin, salginin Türkiye’de görülmesinden itibaren belediye olarak hemen harekete geçtiklerini ve tüm önlemleri aldiklarini belirterek, “2 aydir Çukurova’nin tüm sokaklarini ve caddelerini ilaçliyor, faaliyette olan isyerlerinde dezenfekte çalismasi yapiyoruz. Ayrica salginin ortaya çikardigi sosyal sorunlarla da mücadele kapsaminda Sosyal Isler Müdürlügümüz vasitasiyla ihtiyaç sahibi ailelere gerekli destegi sagliyoruz. Bu yöndeki çabalarimiz salgin tamamen sona erene kadar devam edecek” seklinde konustu.