Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

ONLARCA ÇOCUĞUN BOĞULDUĞU KANALLARDA YÜZÜP, SOSYAL MEDYADA ÖLÜMÜNE MEYDAN OKUYORLAR

ADANA ve Mersin'in Tarsus ilçesinde bazi gençler, her yaz onlarca çocugun boguldugu sulama kanallarina tehlikeli atlayislar yapip, yüzdükleri videolari sosyal medyada yayinlayarak birbirlerine meydan okuyor. 'Ölümüne meydan okuyorum, ölümüne yüzelim' diyen gençlerin bu davranislari tepki çekiyor.

 

Yazin kavurucu sicaklarin yasandigi Adana ve Mersin'de alinan tüm önlemlere ragmen her yil onlarca kisinin yasamini yitirmesine neden olan kanallara girilmesinin önüne geçilemiyor. Özellikle kent merkezinden geçen kanallarin çevresi tel örgülerle kapatilip, 'Yüzmek tehlikeli ve yasak' yazili uyari tabelalari asildi, polis ekipleri de sürekli bölgede devriye gezerek suya giren çocuklari uyariyor. Sadece Adana'da son 10 yilda çogu çocuk, 200'ü askin kisi boguldu.

TEHLIKELI AKIM

Kanallarda tehlikeye aldiris etmeden yüzen gençler arasinda, sosyal medyada meydan okuma akimi basladi. Adanali ve Tarsuslu gençler, sulama kanallarina tehlikeli bir sekilde atlayis yaparak çektikleri video ile birbirlerine ölümüne meydan okuyor. Videolarda gençler, 'Ölümüne meydan okuyorum, ölümüne yüzelim', 'Gelin buradan atlayin da görelim', 'Ben suyun ayarlariyla oynayan adamim', 'Kendine güvenen varsa bogmacasina yüzelim' '3 metrelik boyunla sana Tarsus'u yedirmeyiz?, 'Ben bu dünyaya bir kez geldim, bir daha rüsvet verseler gelmem', 'Her dakika sahnedeyiz' 'Adana ile basa çikamazsiniz?; 'Gelin buralarda yüzün' gibi ifadeler kullanarak bu tehlikeli durumu sürdürüyor. Bazi gençler ise videolarda kanalda yüzerken birbirlerini saka amaçli suya batirip çikariyor.

'ÖLÜME YAKIN OLMASI EGLENDIRIYOR'

Adana'nin Yüregir ilçesindeki sulama kanalinda yüzen Ibrahim Demirbas (14) sosyal medyada meydan okumalari izledigini ve bu durumun hosuna gittigini söyledi. Ilk etapta dostluk çerçevesi içinde herkesin birbirine meydan okudugunu dile getiren Demirbas, 'Biz Adana'da 81 ile meydan okuyoruz. Korkmuyoruz' diye konustu. (DHA)

 



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı