Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

ASKİ'DE AVUKATLAR EVRAKTA SAHTECİLİK YAPTIĞI İDDİASI İLE CUMHURİYET SAVCİLIĞINA İNİTİKAL ETTİ

ASKİ

Adana Büyükşehir Belediyesinde bağlı ASKİ başta olmak üzere bazı kurumlarında gün geçmeden hergün bir vukuatların yaşanması artık şaşırmayacak hale geldi.

ASKI'DE AVUKATLAR  EVRAKTA SAHTECILIK YAPTIGI IDDIASI  ILE CUMHURIYET SAVCILIGINA INITIKAL ETTI

Adana Büyüksehir Belediyesinde bagli ASKI basta olmak üzere bazi kurumlarinda gün geçmeden hergün bir vukuatlarin yasanmasi artik sasirmayacak hale geldi.

 Esn son olay ise ASKI’de yasandi Iddialara göre ASKI Genel Müdürlügü 1. Hukuk Müsavirligi bünyesinde kadrolu avukat olarak görev yapan Av.H P. K.’in mesai saatlerine riayet etmedigi gerekçesiyle idari sorusturma baslatilmasi yönünde  kendi bilgisi disinda farkli tarihlerde 17 tutanak tutuldugu ileri sürülerek  Düzenlenen suç konusu bu tutanaklarda imzasi bulundugu iddia edilen Hukuk Müsaviri Vekili R.A, Hukuk Müsaviri D. T. B, Sef Vekilleri F. K ve T.P tarafindan resmi evrakta sahtecilik suçu, iftira suçu, görevi kötüye kullanma suçu ve resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunma suçu isledikleri ileri sürülen  dilekçede Av.H.P.K avukati araciligi ile savciliga  yaptigi sikayet dilekçesinde evrakta sahtecilik yaptiklari gerekçesiyle Savcilik tarafindan sorusturma açilmasi ve cezalandirilmalari konusunda   sikayetçi oldugu ileri sürüldü.

Adana Cumhuriyet Savciligina verilen .25 Nisan 2022tarih 22313 sayili dilekçe ile söz konusu idari sorusturma dosyasi içerisinde bulunan mesaiye gelmeme tutanaklarinin asli gibidir onayli bir suretinin tarafimiza verilmesini ve asillarinin daire nezdinde muhafaza edilmesini talep etmis isek de tutanak asillari suç konusunu olusturdugundan ve delil niteligi tasidigindan önemi ve acili yeti söz konusudur. Ayrica sahteciligin olustugunun anlasilmasi için suç konusu tutanaklarda imza incelemesi yapilmasini talep edilen bu dilekçede . Gerçege aykiri üretilen bu belgelerin sorusturmaya esas alinmasi gerektiginden bu talebimizin yerine getirilmesini talep edildi.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı