Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in talimatiyla, bugüne kadar kanalizasyon sistemi bulunmayan Karahan Mahallesi’nin sorunlarini çözmek için harekete geçen Adana Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), bölgeyi sorunsuz çalisan bir altyapi sistemiyle bulusturdu.


Karahan Mahallesi’nde 200, 300 ve 400 mm çaplarinda borular kullanarak toplam 2850 metre uzunlugunda kanalizasyon sebekesi döseyen ASKI ekipleri, proje kapsaminda 1 adet yatay delgi uygulamasi yapti. Ayni zamanda ev baglantilari için de parsel bacasi imalatlari gerçeklestirildi.
Hizmet ederken insan ve çevre sagligini korumayi esas alan ASKI, çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte atik sularin kanalizasyon sebeke sistemine dahil edilerek, atik su aritma tesisine iletilmesini sagladi. Bu sayede atik sulardan kaynaklanan çevresel kirlilik de kalici olarak giderilmis oldu.
Uzun yillardan sonra yasadiklari kanalizasyon probleminin son bulmasindan dolayi sevinçli olduklarini ifade eden Karahan Mahallesi sakinleri, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve ASKI’ye çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

 

POZANTI ALPU VE HAMIDIYE’DE IÇME SUYU SORUNU KALMADI

Adana Su ve Kanalizasyon Idaresi’nin Adana genelinde gerçeklestirdigi yatirimlar kapsaminda Pozanti ilçesine bagli Alpu ve Hamidiye mahallelerinde yasanan içme suyu sorunu son buldu.
Pozanti ilçesinde yaz aylarinda yasanan nüfus artisiyla birlikte meydana gelen içme suyu problemleri, Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI)’nin çalismalari sayesinde ivedilikle çözüme kavusturuluyor.
Özellikle yayla sezonunun açilmasiyla birlikte Pozanti’da altyapi ve içme suyu çalismalarina agirlik veren ASKI, abonelere kaliteli içme suyu hizmeti sunuyor.
Pozanti’ya bagli Alpu ve Hamidiye mahallelerinde suyun düsük tazyikle gelmesinden dolayi su sorunu yasayan vatandaslar, ASKI Genel Müdürlügü’ne basvurdu. En kisa sürede basvuruyu degerlendiren ve sorunu kalici olarak çözmek için çalismalara baslayan ASKI ekipleri, içme suyu borularinin çapini büyüttü. Çapin büyümesiyle birlikte basinç artirildi ve mahalle sakinleri sorunsuz akan saglikli ve temiz suya kavustu.

 

YAGMUR SUYU KOLEKTÖR ÇALISMALARI

Kis mevsiminin yaklasmasiyla birlikte olasi su taskinlarina karsi yagmur suyu çalismalarini titizlikle sürdüren ASKI, Adana’nin dört bir yaninda önemli projeleri hayata geçiriyor. Bunlardan bazilari söyle:
Çukurova Mikrotünel Yagmursuyu Projesi. 4.16 km’lik projenin 2.25 km’lik bölümü tamamlandi.
Karatas Toplayici Hatti Yagmur Suyu Projesi. 868 metrelik proje tamamlandi.
Yüregir ve Sariçam ilçeleri Yagmur Suyu Kolektör Hatlari. 37 km’lik projenin 27 km’si tamamlandi.
Ceyhan Büyükmangit Yagmur Suyu Projesi. 1044 m’lik projenin 753 metresi tamamlandi.