Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

ASKİ yer altında çalışarak, su baskını sorununu azaltıyor

ASKİ yer altında çalışarak, su baskını sorununu azaltıyor

ASKİ yer altında çalışarak, su baskını sorununu azaltıyor

ASKI yer altinda çalisarak, su baskini sorununu azaltiyor

 

Baskan Zeydan Karalar, “Koronavirüs nedeniyle yavaslayan bazi islere yeniden ve hizla basladik.”

 

Yatay delgi metoduyla yagmur suyu ve kanalizasyon sistemi ayriliyor, su baskini tehdidi azaliyor.

 

 

Adana’ya önemli altyapi projeleri kazandirmaya devam eden Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), yillardir kroniklesen sorunlari tespit ederek aninda çözüm üretiyor. Kanalizasyon hattini metro yolu ve Turgut Özal Bulvari’nin altindan yatay delgi metodu ile geçiren ASKI, trafigi hiçbir sekilde aksatmadan su baskini sorununu çözüyor.

 

Bazi bölgelerde birlesik sistem çalisan yagmur suyu ve kanalizasyon hatlari, özellikle yagisli günlerde su baskini olusmasina neden oluyor. Bu bölgeleri tespit ederek çalisma baslatan ASKI, Belediye Evleri Mahallesi Mithat Topal Ortaokulu civarinda bulunan yagmur suyu ve kanalizasyon hatlarini ayristirmak için harekete geçti.

Yillardir her yagista yagmur sularinin tahliyesini engelleyen sorunu çözmek için çalismalarini sürdüren ASKI ekipleri, 600 mm çapindaki borularin kullanildigi kanalizasyon hattinin, yönlendirilebilir yatay delgi metodunu kullanarak Türkmenbasi Bulvari’nda bulunan ana kollektör hattina baglantisini yapiyor. Hat güzergahinda bulunan çocuk parki, metro yolu ve Turgut Özal Bulvari’nda açik kazi yapilmadan uygulanan yatay delgi yönteminde trafik hiçbir sekilde aksatilmiyor ve vatandaslarin günlük hayati engellenmemis oluyor.

 

ZEYDAN KARALAR: ‘’ASKI’NIN ADANA’DA YAPACAK ÇOK ISI VAR’’

ASKI’nin gerçeklestirdigi projeyi yerinde inceleyen Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, ASKI Genel Müdür V. Nesrin Vursavus’tan çalismalarla ilgili bilgi aldi. Bu projenin büyük önem tasidigini belirten Baskan Zeydan Karalar, ‘’Daha önce bu bölgenin kanalizasyon ve yagmur suyu hatlari bir aradaydi. Bu son derece sakincali bir durumdur. En ufak bir yagmurda su baskini yasanmasina neden oluyordu. Bu proje sona erdigi zaman, Mikro Tünel Projesi ile birlikte, bölge rahatlayacak. Emegi geçen arkadaslarimizi bu konuda kutluyorum. ASKI’nin Adana’da yapacak çok isi var. Koronavirüsle ilgili geçirdigimiz zor günlerden dolayi yavasladik ama simdi projelere ve çalismalara hizla devam edecegiz” dedi.

 

KANALIZASYON VE YAGMUR SUYU HATLARI AYRILINCA SU BASKINI TEHLIKESI AZALACAK

Kanalizasyon ve yagmur suyu hatlarinin ayrilmasi projesi, kötü kokuyu da ortadan kaldiracagi için insan ve çevre sagligi açisindan da büyük önem tasiyor.

Belediye Evleri Mahallesi’ndeki yeni sistem tamamlandigi zaman, bu bölgede ikamet eden vatandaslarin atik su problemi tamamen ortadan kaldirilmis olacak ve geçmis yillarda yasanan su baskinlarinin önüne geçilecek.

                                                                                                

 



  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli