Atıklar geri dönüşsün, doğa temiz kalsın

Atıklar geri dönüşsün, doğa temiz kalsın

Atıklar geri dönüşsün, doğa temiz kalsın

Atiklar geri dönüssün, doga temiz kalsin

Adana Büyüksehir Belediyesi, Lezzet Festivali’nde olusan atiklarin geri dönüsümüne katki sagladi

Festival alanina bitkisel atik yag toplama bidonlari ve geri dönüsüm kutulari yerlestiren Adana Büyüksehir Belediyesi, 200 litre bitkisel atik yag ve 1 ton 125 kg ambalaj atigi topladi.

Adana Valiligi’nce gerçeklestirilen ve Adana Büyüksehir Belediyesi’nin destekledigi, bu yil ‘‘ Büyük Akdeniz Söleni’’ temasiyla 4-5-6 Ekim tarihleri arasinda gerçeklesen 3. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’ne özverili çalismalari ile Adana Büyüksehir Belediyesi ekipleri damgasini vurdu. Yurt içinden ve yurt disindan yaklasik 270 bin misafirin katildigi, ulusal ve uluslararasi otoritelerin takdirini kazanan festivalde 4 sikistirma araci ve 285 personel ile 3 vardiya halinde hizmet veren Adana Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi ekipleri Sifir Atik Projesi kapsaminda, çevre bilinci konusunda farkindalik yaratmayi, ayrica geri dönüsüme katki saglamayi basardi.

Lisansli firmalar araciligi ile festival alaninin muhtelif yerlerine geri dönüsüm kutulari ve bitkisel atik yag toplama bidonlari yerlestiren Adana Büyüksehir Belediyesi ekipleri, 1 ton 125 kg ambalaj atigi, 200 litre bitkisel atik yag toplayarak hem geri dönüsüme, hem de doganin korunmasiyla ilgili farkindalik olusturulmasina katki sagladi. Festival boyunca 95 ton çöp toplayan ekipler festivalin nezih bir ortamda gerçeklesmesine dikkat etti.