Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ayhan Barut, feryat eden çiftçilerle buluştu

Ayhan Barut, feryat eden çiftçilerle buluştu

Ayhan Barut, feryat eden çiftçilerle buluştu

Ayhan Barut, feryat eden çiftçilerle bulustu

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, üretici köylülerle bulusmalarini sürdürüyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'da üretici köylülerle bulusmalarina ara vermeden devam ediyor. Üretim maliyetleri fahis oranda artarken ürünleri para etmeyen çiftçinin karalar bagladigina dikkat çeken Barut, 'Çiftçi üretmezse kimsenin yüzü gülmez. Ekonomi batar, ülkemiz ve halkimiz perisan olur. AKP, çiftçiyi sevdalisi oldugu kara topraga gömecek anlasilan. Artik üreticiye köstek degil destek olun' dedi.

 

 

KALDIRIM KASABASINDA ÜRETICI KÖYLÜLERE SESLENDI

 

Görev yaptigi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ve bulundugu her yerde üreticilerin sesi olup tarimda yasanan sorunlarin çözümü için mücadelesini sürdüren Ayhan Barut, ayni zamanda çiftçilerle bulusmalarina da hiç ara vermiyor. Meclis çalismalari disinda Adana'da üretici köylülerle bulusmalarini sürdüren CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Yumurtalik Ilçesi'ne bagli Kaldirim Kasabasi'nda çiftçilerle bir araya geldi. Üretici köylülerin üretim maliyetlerindeki fahis artis, tarimsal ürünlerin para etmemesi, yetmeyen desteklemeler, kamusal hizmetlerdeki yetersizlikler, ulasim, egitim ve saglik alanlarindaki sorunlarini dinleyen Ayhan Barut, dile getirilen sorunlarin çözümü için çaba gösterdigini, yine mücadale edecegini vurguladi.

 

 

'KANUN TANIMIYORLAR, ÇIFTÇININ ALACAGINI ÖDEMIYORLAR'

 

Adana'nin Karatas Ilçesi'ne bagli Helvaci Köyü'nde dogup büyüdügünü, ziraat mühendisi ve ayni zamanda üretici oldugunu aktaran Ayhan Barut, sunlari kaydetti:

 

Ayhan Barut, okuldaki skandali Meclis gündemine tasidi

Resim önizlemesi

'Ekonomiyi batiran, ülkeyi derin bir siyasi ve ekonomik krize sokan AKP iktidari, bereketli Çukurova topraklarinda ekip diken, binbir güçlükle üretim yapan çiftçilerimizi bile canindan bezdirdi. Bunlarin amaci tarimi ve çifçiyi sevdalisi olduklari kara topraga gömmek anlasilan. Maliyetler artiyor, ürün para etmiyor. Destek vermiyorlar, çiftçinin feryadini görmüyorlar. AKP döneminde çikarilan Tarim Kanunu'nun 21'nci maddesine göre milli gelirin en az yüzde 1'i destek olarak çiftçiye verilmek zorunda ama AKP bunun yarisi bile üreticiye vermiyor. AKP 2007'den bu yana kanuna göre çiftçinin alacagi olan 176 milyar 995 milyon lirayi destek olarak çiftçiye vermedi. Bunlar kanun tanimiyorlar, çiftçinin sorununa çözüm üretmiyorlar. Çiftçi üretmezse kimsenin yüzü gülmez. Ekonomi batar, ülkemiz ve halkimiz perisan olur. 17 yildir ülkeyi yöneten AKP'ye sesleniyoruz. Artik üreticiye köstek degil destek olun. Sagir sultan bile çiftçinin feryadini duydu ama bunlar duymadi. Çiftçilerimiz de bunun hesabini sandikta soracaktir.'



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli