Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Ayhan Barut'tan Adana'yı kötü tanıtan dizi ve filmlere tepki

Ayhan Barut

'Adana şiddet ve karanlığın değil hoşgörü ve barışın kentidir'



'Adana iklimi kadar sicak ve naif insanlarin kentidir'

'Dizilerde siddet gibi kötülüklerin degil sevgi ve barisin dili egemen olmalidir'

ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nin sevgi, baris ve hosgörünün baskenti olduguna dikkat çekerek, 'Iklimi kadar sicak ve naif insanlariyla, engin bir hosgörü kültürünün hayat buldugu Adana'yi siddetle anmak ve karanligin kenti olarak göstermek en hafif deyimiyle isgüzarliktir. Milyonlarca insanin televizyonlarda izledigi dizilerde siddet, taciz ve mafyatik özendirmeler degil sevgi, hosgörü ve barisin dili egemen olmalidir' dedi.

'YANLIS ALGI OLUSTURULUYOR'

Son dönemlerde televizyon ve internet ortaminda yayinlanan dizi ve filmlerde, Adana'nin mafya, siddet ve uyusturucu gibi konularla ilintilendirildigini ifade eden Ayhan Barut, 'Adana tarihin her döneminde bollugun, bereketin, barisin, hosgörünün ve kardesligin kenti olmus, bu kadim topraklarda ilelebet yasayacak sevginin dili hakim olmustur. Bu gerçekligi bilmeyen ve görmeyenler, 'sanat' adina bir arada kardesçe yasama kültürümüze, kentimizin imajina zarar veriyor. Kentimiz ve insanlarimiz aleyhine bu yanlis algi hareketleri son bulmalidir' diye konustu.

'HERKES SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET ETMELI'

Sari sicagi, bereketli topragi, Toros Daglari kadar engin yürekli insanlariyla ünlü Adana'nin tarihin her döneminde 'durus' sahibi oldugu oldugunu vurgulayan Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Dünyanin kullanilmakta olan en eski köprüsü Tasköprü'nün bulundugu Adana'da, her türlü inanç ve etnik kökenden insanimiz bir arada baris ve hosgörü ikliminde kardesçe yasamini sürdürmektedir. Yoksulluga inat Seyhan ve Ceyhan Nehri'nin bereketini arttirdigi bu kadim topraklar, sevginin diline binlerce yildir ev sahipligi yapmaktadir. Adana, haksizliga ve esitsizlige karsi Yasar Kemal romanlarinda Ince Memed'lerin, tarihe altin harflerle yazilan insanlik destanlarinda Dadaloglu'nun, umut türkülerinde Karacaoglan'in yurdu olmus, ulusal kurtulus mücadelesinde Ulu Önder Atatürk'e ilham vermistir. Bu kadim topraklarda her zaman haksizliga isyan, güçlüye karsi haklinin yaninda yer alma ve gelecege umut asilayan bir durus var olmustur, olacaktir. Yasar Kemal'inden Yilmaz Güney'ine, Orhan Kemal'inden Ilhan Selçuk'una, Abidin Dino'sundan Suna Kan'ina dek Adana'nin sayisiz degeri bunun en önemli göstergeleri arasinda yer alir. Siddetle bezeli karanliga inat Adana, bagrinda tasidigi sevgi iklimini sonsuza dek yasatacaktir. Milyonlarca insanin izledigi dizi ve filmlerde bu gerçekliklerin göz ardi edilmesine, kentimizin ve insanlarimizin bilinçli olarak yanlis tanitilmasina tepki gösteriyoruz. Çoluk çocuk, yasli genç milyonlarca insanin izledigi dizi ve sinemalarda siddet ve bagli kötülükler degil sevginin, hosgörünün ve barisin dili egemen olmalidir. Herkesi bu konuda sorumluluk duygusuyla adim atmaya ve harekete geçmeye çagiriyoruz.'



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı