Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Babaannesini öldüren sanığa 20 yıl hapis cezası

Babaannesini öldüren sanığa 20 yıl hapis cezası

Adana'da, tartıştığı babaannesini tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da, tartistigi babaannesini tüfekle öldürdügü iddiasiyla yargilanan sanik, 20 yil hapis cezasina çarptirildi.
Adana 14. Agir Ceza Mahkemesinde görülen karar durusmasina, tutuklu sanik Olcay Kaymaz (19) ile avukati katildi.
Heyetin son savunmasini sordugu Kaymaz, babaannesi Nazli Kaymaz'i (74) kasten öldürmedigini iddia ederek, babaannesi ile annesi arasinda sik sik tartisma yasandigini ileri sürdü.
Tartismalar üzerine konusmak için babaannesinin yanina gittigini anlatan Kaymaz, 'Babaanneme gittigimde korkutmak için yanima babamin tüfegini de aldim. Vurma gibi bir niyetim yoktu. Konusurken babam geldi, susmami isteyerek beni itekledi. Babaannem de 'Ortak su ve elektrik faturalarini ödeyin, yoksa gidin' dedi. Bu söze sinirlenerek tüfegi elime aldim. Bu esnada silah ates aldi.' diye konustu.
Müsteki Arzu Kaymaz ise yegeni olan sanigin, merdivenin kenarina koydugu tüfekle kasitli olarak ates ettigini iddia etti.
Heyet, sanigin önce agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasina, sonrasinda da 'Haksiz tahrik' ve 'Durusmadaki iyi hal' gerekçeleriyle cezanin 20 yila indirilmesine karar verdi.
Olay
Merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde 26 Ocak 2019'da meydana gelen olayda Nazli Kaymaz, tüfekle açilan ates sonucu hayatini kaybetmis, olayla ilgili gözaltina alinan torunu Olcay Kaymaz tutuklanmisti.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı